Search by category:
Egyéb kategória

HC DAC: bravúrral kezdték a hosszú menetelést

HC DAC: bravúrral kezdték a hosszú menetelést
Mészáros György
2021. 02. 02., k – 18:36

2021. február 3., szerda – 08:30
HC DAC

Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány miatt felforgatott menetrend a hétvégére „dobta” a MOL Liga 6. fordulójának Most–HC DAC mérkőzését. A dunaszerdahelyiek november közepe óta egyetlen bajnokit játszhattak csak (decemberben a Prešov ellen, 30:20), lényegében két hónap után léphettek pályára. „A bizonytalanság lett úrrá rajtunk. Nem tudtuk, hogy mire számíthatunk a Covid után, hogyan fogjuk bírni az iramot, vagy esetleg fejben hogyan fogjuk bírni a tétmeccset. De hála az égnek pozitívan hatott ránk a meccs előtti bizonytalanság” – nyilatkozta lapunknak Bízik Réka.

A sárga-kékek balszélsője a mezőny legeredményesebbjeként tíz gólt szerzett, de egyáltalán nem ezt érezte kulcsfontosságúnak a 34:29-es győzelemben. Épp ellenkezőleg. „Egyértelműen a csapatmunkának köszönhető a siker. Mindenki kiadta magából a maximumot. Sajnos nagyon kevesen voltunk, de annál jobban akartunk. Mindenki hozzá tudott tenni a meccshez” – mondta Bízik.

A győzelem azért is különösen értékes, mivel komoly sorozatokat szakított meg vele a HC DAC: a Most a mostani idényben először szenvedett vereséget (13 meccs után), hazai pályán pedig 2018 márciusától volt veretlen (45 találkozón keresztül). 
„A lányok az első perctől nagy akarással játszottak, a védekezés is úgy működött, ahogy megbeszéltük, aminek köszönhetően a mérkőzés legnagyobb részében eredményesen tudtuk a lövőiket hatástalanítani. A zárt védekezésünk eredményeként a kapusteljesítményünk is átlagon felüli volt, és támadásban is sorra mutattak be a lányok remek megoldásokat. Természetesen van hova fejlődnünk, és nem játszottunk hibátlanul, de most az örömé kis időre a főszerep, mert minden győzelmet meg kell tudni ünnepelni, de utána az előttünk álló nagyon zsúfolt időszakra kell erőteljesen koncentrálnunk” – értékelt a klubhonlapnak Debre Viktor vezetőedző.

Az általa emlegetett sűrű program nyolc meccset jelent egy hónap alatt, kizárólag cseh ellenfelekkel, azaz nem kevés utazással. Előny vagy hátrány lesz ez a hosszú kihagyás után?
„Sajnos nem tudom a választ, mindenesetre nagyon nehéz időszak elé nézünk. Sok fog múlni azon, mennyire tudunk majd regenerálódni a meccsek között, hiszen a mai világban gyors kézilabdát játszunk, így nagyon fárasztó egy-egy meccs is. A tabellán meg remélem, minél előbbre végzünk az alapszakaszban” – tette hozzá Bízik Réka.
A HC DAC jelenleg az ötödik helyen áll még úgy is, hogy sokkal kevesebb meccset játszott riválisainál (a listavezető Most például 7-tel több bajnokinál tart). Azaz akár a dobogó, sőt annak legmagasabb foka sem elérhetetlen a sárga-kékek számára… ⋌(ot)

Bevezető

Két hónap után úgy lépett pályára a női kézilabda MOL Ligában a HC DAC, hogy maguk a játékosok sem tudták, mire számítsanak – hogy aztán bravúros, 34:29-es győzelmet arasson a csapat a listavezető, addig veretlen Most otthonában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment