Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Elutasítják az újabb átfogó tesztelést Udvardon

VIDEÓ: Elutasítják az újabb átfogó tesztelést Udvardon
Hegedűs Norbert
2021. 02. 03., sze – 08:49

2021. február 3., szerda – 09:00
Branislav Becík

Friss ikon
Off

Törzs

Becík ugyanakkor hangsúlyozta, hogy akinek szüksége van a teszteredményre, az továbbra is részt vehet a szűrővizsgálaton a helyi művelődési házban naponta 10 és 18 óra között.

„Nem folytatjuk azonban az átfogó hétvégi teszteléseket, mert ezzel a lakosaink egészségét veszélyeztetjük. Csatlakozom azokhoz a szakértőkhöz, akik szerint csak a veszélyeztetett, fertőzött gócpontokon kellene tesztelni. Az utóbbi két hónapban az önkormányzatunk a kormány buta, nem megalapozott döntéseit teljesítette, és az utasítások óráról órára változtak” – hangsúlyozta Branislav Becík.

Udvardon tesztelés helyett vitaminokat, elsősorban D-vitamint és respirátorokat osztanak ki az idős lakosoknak. Múlt hétvégén Udvardon 1578 lakost teszteltek, ebből 24-nek volt pozitív eredménye, ami 1,52 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. Udvardon az önkormányzat Becík elmondása szerint visszaáll a rendes kerékvágásba, nem folytatják tovább ezt az őrültséget és erre biztat más önkormányzatokat. Téglás János, Kürt polgármestere is megosztotta az udvardi polgármester videóját, egyetértve az elmondottakkal. Folytatják a közbeszerzési eljárásokat, megkezdett projekteket, melyek a koronavírus-helyzet miatt félbe maradtak. Felújításra vár a kultúrház, az óvoda, átadás előtt az egészségügyi központ és számos útszakaszt kell megjavíttatniuk.

Bevezető
Udvard |

Videóüzentetet tett közzé a közösségi oldalán Branislav Becík, a több mint ötezer lakosú érsekújvári járásbeli Udvard polgármestere azzal, hogy az önkormányzatuk nem hajlandó újabb átfogó hétvégi tesztelést vállalni.

Település / hely
Udvard

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment