Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől indul a Covid-automata

Hétfőtől indul a Covid-automata
Hegedűs Norbert
2021. 02. 05., p – 19:30

2021. február 5., péntek – 19:30
matovič krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

Péntek délelőtt tíztől tárgyalt a kormány, Matovič ennek eredményeit ismertette. Az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Matovič elmondta, hogy a kormány mai döntésétől alapvetően változik a kormány döntéshozatali módszere a járvánnyal kapcsolatban. A kormányfő elismerte, hogy az emberek igénylik, hogy kiszámítható döntések születhessenek. Matovič azt állítja, hogy ő azon dolgozott, hogy február 8-tól beinduljon a Covid-automata,

ez pedig hétfőtől meg is történik.

Matovič szerint a koronavírus brit mutációja igen elterjedt Szlovákiában.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter elismerte hogy az automata elfogadása kapcsán nem volt teljes az egyetértés a kormányban. Az elfogadott verzió Krajčí szerint szinte identikus azzal, amit a szakemberek javasoltak.

Krajčí megerősítette, hogy a viszgált minták 74%-ban kimutatták a brit mutációt, szerinte ez okozza a rossz számokat, annak ellenére, hogy az emberek többsége betartja a hozott intézkedéseket.

Remišová: A járványellenes küzdelem regionális elven fog működni

A koronavírus-világjárvány elleni további küzdelem már regionális elven fog működni. Az iskolákban fokozatosan újraindul a tanítás, a természetbe negatív teszteredményt tanúsító igazolás nélkül is lehet majd menni. Ezt pénteken közölte a közösségi hálón Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, hozzátéve: a hatékony oltási kampányra kell összpontosítani.

(ú, TASR)

Bevezető

Igor Matovič kormányfő (OľaNO) péntek este ismertette a koronavírussal kapcsolatos legújabb intézkedéseket.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment