Search by category:
Egyéb kategória

Péntektől tesztelés és kötelező karantén vár a Csehországba utazókra

Péntektől tesztelés és kötelező karantén vár a Csehországba utazókra
Hegedűs Norbert
2021. 02. 05., p – 14:41

2021. február 5., péntek – 15:15
koronavírus rendőrség határ

Friss ikon
Off

Törzs

A előírás vonatkozik mindenkire, aki az elmúlt 14 napban 12 óránál hosszabb időt töltött Szlovákiában. Kivétel vonatkozik például a nemzetközi fuvarozókra, akik 12 órán belül átutaznak Csehországon, azokra, akik indokkal utaznak be az országba, és 12 órán belül elhagyják Csehországot, az öt év alatti gyerekekre, valamint az ingázókra és a diákokra, ha hetente legalább egyszer átlépik az országhatárt – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A Csehországba való beutazás előtt, ki kell tölteni a https://plf.uzis.cz/ weboldalon található elektronikus űrlapot, és egy akkreditált laboratóriumban PCR-tesztet kell végeztetni, amely nem lehet 48 órán régebbi. A teszt negatív eredményét írásban kell igazolni. Legkésőbb az országba érkezés után 5 nappal saját költségen újabb tesztet kell végeztetni. Aki ezt nem teszi meg, köteles karanténban maradni.

Bevezető

Péntektől elektronikus űrlapot kell kitölteniük a Csehországba utazóknak, és csak 48 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszttel lehet beutazni az országba. Csehország bevezette a negyedik kategóriát, ahová a nagyon magas kockázatú országokat sorolják. Jelenleg Szlovákia is ebbe a kategóriába tartozik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment