Search by category:
Egyéb kategória

Dunaszerdahelyen sem nem nyitnak az iskolák

2021. február 6-án, szombaton ülésezett Dunaszerdahely város válságstábja, amely a városban a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes körülmény figyelembevétele után a következő nyilatkozatot adja ki:

A dunaszerdahelyi székhelyű Közegészségügyi Hivatal információi alapján a Dunaszerdahelyi járás járványügyi helyzete továbbra is rendkívül súlyos.

A szülők és az iskolai alkalmazottak tesztelését abból a meggyőződésből készítettük elő, hogy sikerül biztosítani a gyerekek visszatérését az iskolába, de a szülők félelme egy esetleges fertőzéstől azt eredményezte, hogy az alapiskolák és óvodák igazgatói sorra jelentik a hétfőn ténylegesen belépő gyermekek és tanulók számának változását.

Az általános helyzet értékelésekor ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy az iskolák és az óvodák 2021. február 8-án, hétfőn tervezett megnyitása a már meglévő súlyos járványügyi helyzet további romlásához vezethet nemcsak városunkban, hanem az egész Dunaszerdahelyi járásban.

Ezért annak ellenére, hogy korábban a szülők több mint fele igényelte az óvodák és alapiskolák alsó tagozatának megnyitását, és ennek érdekében zajlott a mai tesztelésük, úgy döntöttünk, hogy a városi fenntartású óvodák és alapiskolák 2021. február 8-án nem nyitnak meg.

dunajska-streda

Dunaszerdahelyen sem nem nyitnak az iskolák” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment