Search by category:
Egyéb kategória

Komáromban nyitnak az iskolák

Komáromban nyitnak az iskolák
Hegedűs Norbert
2021. 02. 07., v – 18:39

2021. február 7., vasárnap – 18:39
komárom klapka-tér somogyi

Friss ikon
Off

Törzs

„A szombati nap folyamán Komáromban a tesztelésen az összes mintából 1,41%-os volt a fertőzöttségi mutató, a harcsási eredmények nélkül viszont ez 1,1%. Szombaton a Komáromi járásban 26 021 tesztet végeztek a települések és az állandó mintavételi pontok, amiből 339 lett pozitív, ami 1,3 % mutató.

Az iskolaügyi miniszter határozata alapján február 8-tól, hétfőtől nyithatnak az alapiskolák alsó évfolyamai. A város konzultált a helyi közegészségügyi hivatallal, amely nem látták indokoltnak, hogy ne nyissanak az iskolák alsó évfolyamai, az előírások betartásával.

Komárom város szombatonként külön biztosítja a szülőknek és a tanítóknak a tesztelést, hogy folyamatosan nyílhassanak az iskolák. A tanítók hétfő reggel védőeszközöket kapnak, a város a tanulóknak is biztosít maszkot, továbbá fertőtlenítő szereket. Szükség esetén ózonizáló berendezéssel fertőtlenítik a tantermeket a városi hivatal munkatársai.

Mivel magas a fertőzöttség a harcsási városrészben, így onnan a tanulók nem mehetnek iskolába, karanténban maradnak, míg nem változik az ottani helyzet. Velük a város szociális munkásai foglalkoznak.

A város iskoláinak alsó tagozatai megnyílnak. Minden család egyéni döntésére van bízva, hogy gyermeke bekapcsolódik-e a személyes oktatásba.” 

– tudatta a város a közösségi hálón.

🇸🇰 V Komárne v sobotu popri bežnom testovaní prebiehalo aj cielené testovanie na školách pre pedagógov a rodičov detí a…Közzétette: Mesto Komárno – Komárom Város – 2021. február 7., vasárnap

Bevezető

Komáromban hétfőn megnyitják az alapiskolák alsó tagozatait, a szülőkre van bízva, hogy a gyermeküket iskolába küldik-e.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment