Search by category:
Egyéb kategória

Mégsem nyitnak az óvodák és az iskolák a Galántai járásban

Mégsem nyitnak az óvodák és az iskolák a Galántai járásban
Hegedűs Norbert
2021. 02. 07., v – 11:24

2021. február 7., vasárnap – 11:30
koronavírus iskola

Friss ikon
Off

Törzs

Királyrévben szombaton 486 személyt teszteltek, 5 pozitív eredmény született, ami a lesztek 1,03 százaléka. A Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlásának megfontolása után és az eredmények alapján a település vezetése úgy döntött, továbbra is zárva marad az óvoda és az iskola. 

Taksonyban ugyancsak zárva marad az óvoda és az iskola. A szombati mintavétel során 607 tesztből 14 lett pozitív, ami 2,3 százalékot tesz ki. Vasárnap 8 és 18 óra között folytatódik a mintavétel.

Nádszegen pénteken és szombaton 1362 tesztet végeztek el, ebből 21 végződött pozitív eredménnyel, ami 1,54 százalékot jelent. A tesztelés vasárnap is folytatódik 8 órától 18 óráig. Nádszegen készültek az oktatási intézmények újranyitására, de az eredmények függvényében ez még változhat. A település vezetése vasárnap délutánra ígért ezzel kapcsolatban végleges döntést. 

Vezekényen a szombati eredmények alapján úgy tűnik, sikerült a múlt héten talált gócpontot lezárni. “A múlt szombati tesztelésen 22 fertőzöttet találtunk a 636-ból, amelynek nagy része két családban volt. Most a 622 tesztből 4 lett pozitív, ami sokkal jobb eredmény. Az említett családoknak a falu biztosította a bevásárlást, ügyintézést, így remélhetőleg nem terjed tovább a vírus” – mondta el Zupko Tamás, Vezekény polgármestere. Hozzátette, az volt a terv, hogy hétfőn kinyitják az óvodát és az iskolát, de a szülők egy része sem akarta, másrészt a helyi válságstáb tagjai is jobbnak látták, ha még otthon maradnak a gyerekek. 

Bevezető
KIRÁLYRÉV/TAKSONY/NÁDSZEG/VEZEKÉNY |

Több településen döntöttek úgy a hétvégi tesztelés során a Galántai járásban, hogy a tervekkel ellentétben mégsem nyitják ki hétfőn az óvodákat, iskolákat.

Település / hely
KIRÁLYRÉV/TAKSONY/NÁDSZEG/VEZEKÉNY

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment