Search by category:
Egyéb kategória

Húszezer FFP2 típusú védőmaszkot oszt szét Rimaszombat

Húszezer FFP2 típusú védőmaszkot oszt szét Rimaszombat
Hegedűs Norbert
2021. 02. 08., h – 14:59

2021. február 8., hétfő – 15:30
rimaszombat városháza

Friss ikon
Off

Törzs

A hírt Jozef Šimko polgármester tudatta a közösségi hálón, azzal, hogy a maszkok vásárlásáról a városi válságstáb keddi ülésén döntöttek. A maszkokat Šimko szerint minden háztartásba ingyenesen eljuttatják a városi hivatal munkatársai.

Az előző hétvégén egyébként már megkezdődött a városban az FFP2 típusú maszkok osztogatása a Merjünk gyorsítani képviselői klubjának köszönhetően. A klub a kezdeményezéssel az idősebb, 65 év feletti lakosokat akarta kisegíteni, akik egy e-mail címre írva (odvaznyrespirator@odvazmesazrychlit.sk) igényelhették a maszkot, amit aztán a hétvégén a postaládákba kézbesítettek. Az akció február 18-ig tart, eddig mintegy ezer maszkot kézbesítettek ki. Roman Vaľo, a Merjünk gyorsítani frakciójának vezetője lapunknak elmondta, hogy a maszkokra ők maguk dobták össze a pénzt, hogy így segítsenek az idősebbeken. Vaľo szerint az akciónak jó visszhangja van, az idősek közül egyre többen élnek a lehetősséggel, ezért is hosszabbították azt meg február 18-ig.

Szavazhatnak a lakosok a fejlesztésekről

Szintén a Merjünk gyorsítani klub indított egy szavazást a közösségi hálón arról, hogy a lakosok milyen fejlesztést preferálnának a városban. Öt lehetőség közül lehet választani: idősek számára szolgáló szociális komplexum a volt kollégium épületében, multifunkciós csarnok építése (sporteseményekre és koncertekre), a közterületek fejlesztése/javítása (járdák felújítása, skatepark, outdorr konditerem építése), a Dobšinského utcai alapiskola felújítása, a polgári felszereltség javítása (játszóterek, buszmegállók építése). A frakció ígéretet tett arra, hogy a legtöbb lájkot kapó ötletet (csak a rimaszombatiak visszajelzéseit veszik figyelembe) bedolgozzák a város költségvetésébe. A cikk írásának pillanatában a idősek részére szolgáló központ vezet jelentős előnnyel, de a szavazás február 18-ig tart.

Roman Vaľo lapunknak elmondta, hogy az öt kezdeményezést egy korábbi lakossági felmérés válaszaiból szűrték ki, melyet a tavalyi választások során készítettek a rimaszombatiak között. Vaľo szerint a szavazás végeredményétől függően fogják kidolgozni a projektet, ami alapján az is eldől majd, hogy mekkora összeget kell elkülöníteni a megvalósításra a költségvetésből. „Először a projekt, költségvetés, verseny, aztán pedig belekezdünk a megvalósításba, ha tudni fogjuk, hogy mi mennyibe kerül” – zárta a képviselő.

Bevezető
Rimaszombat |

Rimaszombat városa húszezer FFP2 típusú védőmaszk vásárlására készül, melyeket ingyen osztanak majd szét a lakosok között.

Település / hely
Rimaszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment