Search by category:
Egyéb kategória

A Facebook törölni fog minden oltásellenes bejegyzést

A Facebook törölni fog minden oltásellenes bejegyzést
Macsicza Mark
2021. 02. 09., k – 10:24

2021. február 9., kedd – 10:44
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

A Facebook sokkal szigorúbban fog eljárni a felületén megjelenő oltásellenes tartalmakkal szemben. A változtatás célja, hogy kevesebb álhír keringjen a vakcinákkal kapcsolatosan a közösségi oldalon, illetve, hogy a felhasználók valódi, hiteles információkhoz jussanak – közölték hétfőn.

Az intézkedésekről és a vonatkozó szabályokról az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) zajlott egyeztetést követően határoztak. A jövőben a Facebook minden olyan bejegyzést törölni fog, amelyben a Covid-járványt ember alkotta jelenségnek nevezi valaki. De eltűnnek majd azok a bejegyzések is, melyekben azt állítják, hogy a vakcinák autizmust válthatnak ki, vagy mérgezőek.

Az új szabályok a Facebook közlése szerint már órák óta aktívak. A rendelkezés nemcsak az egyes bejegyzésekre terjed ki, hanem csoportokra, oldalakra, illetve profilokra is. Ezeket – a határozatokba ütköző tartalmak esetén – ugyanúgy törölhetik a közösségi oldal adminisztrátorai.

A Facebook már régóta küzd az oltásellenességgel, mely ez egyik legfőbb témája egészségügyi álhíreknek. A kamuhírek sok esetben életveszélybe is sodorhatják az embereket. Egy tavaly nyáron közzétett kutatás szerint a koronavírussal kapcsolatos félinformációk és hazugságok miatt világszerte több ezren kerültek kórházba és több százan pedig elhunytak miattuk.

(hvg,bl)

Bevezető

Az egyik legnagyobb közösségi oldal az oltással kapcsolatos téves információkat is megpróbálja visszaszorítani

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment