Search by category:
Egyéb kategória

Az SNS szerint a kormány már tárgyal Oroszországgal a Sputnik vakcináró

Az SNS szerint a kormány már tárgyal Oroszországgal a Sputnik vakcináró
Hegedűs Norbert
2021. 02. 09., k – 16:42

2021. február 9., kedd – 17:17
Szputnyik vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi minisztérium (MZ) egyelőre nem erősítette meg és nem is cáfolta az információt. Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője arról tájékoztatott, hogy az állam azt szeretné, ha a vakcinát Szlovákiában is előállítanák, és a tárgyalási szakaszban még több lehetőség is fennáll.

„Az SNS nagyra értékeli a kormány lépéseit, azt, hogy hivatalosan megkezdte a tárgyalásokat Oroszországgal a Sputnik vakcina szállításáról. Örülünk, hogy meghallották, amit az SNS kezdeményezett, hogy Szlovákia választási lehetőséget nyújtson a Sputnik és más oltóanyagok között. Információink szerint a kormány kapcsolatba lépett az orosz illetékesekkel, és a közeljövőben elindítja az orosz vakcina szlovákiai regisztrációjának folyamatát” – tájékoztatott Škopcová. Az SNS bízik abban, hogy a tárgyalások sikeresek lesznek és a folyamat nem áll meg a Szputnyik regisztrációjánál.

Eliášová a TASR-nek azt nyilatkozta, hogy Szlovákia régóta érdeklődik az oltóanyagok gyártása iránt. „Szlovákia számára esélyt jelentene, ha megegyezésre jutna olyan vállalatokkal, amelyek már gyártanak vakcinát, és ahogy már említettük, a tárgyalási szakaszban még több lehetőség is fennáll, a tárgyalások lezárását követően részletesen tájékoztatunk minden résztvevőt” – nyilatkozta a szóvivő.

Bevezető

A parlamenten kívüli SNS bejelentette, a  kormány tárgyalásokat kezdett Oroszországgal a Covid-19 elleni Sputnik vakcináról. A TASR-t erről Zuzana Škopcová a párt szóvivője tájékoztatta, aki hozzátette, az SNS örömmel fogadja ezt a lépést. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment