Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Teljesültek a V4-ek harminc éve kitűzött céljai

Čaputová: Teljesültek a V4-ek harminc éve kitűzött céljai
Mészáros Richárd
2021. 02. 09., k – 23:04

2021. február 10., szerda – 08:00
V4 Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová szerint az elnöki találkozón azzal foglalkoztak, hogy mi az, amit a harminc éves együttműködés során sikerült elérni, és mi az, amit az országok megújításáért kell majd tenni a járvány után. „A partnereinket arról tájékoztattam, hogy az európai integráció központjában maradni, Szlovákia stratégiai érdeke. Ezért azon leszünk, hogy a V4-es országok további lépései is európapártiak legyenek, és hogy továbbra is konstruktív hangot képviseljenek” – közölte az államfő.

Továbbá megállapította: a V4-es országok egymást erősítik azokon a területeken, amelyeken egyetértenek, ugyanakkor tiszteletben tartják az egymástól való eltéréseket. „Hadd legyen egységes a hangunk ott, ahol egyetértünk, de ahol különbözünk egymástól, beszéljünk a magunk nevében.”

A V4-es országok elnöki találkozójának témái között szerepel a Covid-19 betegség elleni harc, a gazdaság járvány utáni megújítása, és az energiabiztonság is a klímavédelem kontextusában. Egyúttal a V4-es országok együttműködésének 30. évfordulóját is megünneplik.

Bevezető
Pozsony |

A visegrádi négyek (V4) három évtizeddel ezelőtt kitűzött céljait – mint amilyen a demokrácia kiépítése, a szabadságjogok fejlesztése és a régió visszatérése az egységes Európába – teljesítettnek tekinthetjük, és új közös célokat kell keresnünk –közölte Zuzana Čaputová államfő kedden, a V4-es országok lengyelországi elnöki csúcstalálkozójának első napján.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment