Search by category:
Egyéb kategória

Csúcson az aktív esetek száma: 2493 beteg a Komáromi járásban

Csúcson az aktív esetek száma: 2493 beteg a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2021. 02. 09., k – 16:05

2021. február 9., kedd – 16:13
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

A múlt heti pozitív esetek 238 esetben PCR-, 1159 alkalommal pedig antigéntesztek segítségével azonosították – közölte az Új Szóval Helena Uríčková, a RÚVZ epidemiológusa és igazgatóhelyettese. Hozzátette, a számokat természetesen az országos tesztelés újabb fordulójának pozitív esetei növelték meg. Jó hírnek számít ugyanakkor az, hogy a múlt héten 610 fő gyógyult ki a koronavírusból. A komáromi kórházban a keddi adatok szerint 46 főt kezelnek Covid-19-cel, közülük öt személy szorul lélegeztetőgép segítségére.

A szakember elmondta, a járásban eddig 91 esetben mutatták ki a koronavírus brit változatának jelenlétét – hozzá kell tenni azonban, hogy ezek eddig az eseti és célirányos ellenőrzések miatt kerültek napfényre, a jóval fertőzőképesebb változat elterjedéséről így a Komáromi járásban sem lehet még pontos képet alkotni. Egy korábbi „screening” során 24 mintában azonosították a variánst, míg később az országos tisztifőorvos útmutatása szerint a legfertőzöttebb törleteket vizsgálták meg részletesebben, s így bukkantak 67 újabb esetre.

Nagyobb aktív gócpontokról tudni Komárom Harcsás nevű városrészében, a két gútai, valamint a kolozsnémai idősotthonokban. Emellett a komáromi Ispotály utcai Idősek Otthonában továbbra is aktív a korábban azonosított fertőzési lánc. A komaromonline.sk portál február 3-i cikkében otthonon belüli forrásra hivatkozva az szerepelt, hogy január folyamán 21 halálos áldozatot követelt a járvány. Pontosítást kérő kérdésünkre Uríčková kifejtette, ezidáig nem bizonyították a boncolások, hogy a gyanús esetekben a Covid-19 lett volna a közvetlen halálok – annak ellenére, hogy az elhunytak valóban fertőzöttek voltak.

Bevezető
Komárom |

Ez a szám a február 9-i állapotot tükrözi. Február 1-7. között 1397 új esetet vett nyilvántartásba a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment