Search by category:
Egyéb kategória

1975 iskolában zajlik tantermi oktatás

1975 iskolában zajlik tantermi oktatás
Mészáros Richárd
2021. 02. 10., sze – 15:32

2021. február 10., szerda – 15:45
koronavírus iskola

Friss ikon
Off

Törzs

920 óvoda, közel 900 alapiskola és mintegy 150 középiskola nyitott ki. „Körülbelül 144 ezer tanuló jár jelenleg iskolába” – mondta a miniszter. Kedden összesen 1 415 iskolában folytatódott a tantermi oktatás.

A miniszter hozzátette, Közép-Szlovákiában tavaszi szünet lesz a jövő héten, ezért ezek a számok csökkenni fognak. Gröhling elmondta, Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter kedden ismerteti az adatokat, az országos tiszti főorvos pedig szerdán kapcsolatba lép a regionális közegészségügyi hivatalokkal, hogy tájékoztassák az iskolafenntartókat és a szülőket.

Néhány oktatási intézmény – főként óvodák, az alapiskolák alsó tagozata és a középiskolák végzős évfolyamai – hétfőn kinyithatott. A fekete színnel jelölt járásokban nem indulhatott újra a tantermi oktatás. Több helyről is jelentették, hogy, bár az adatok alapján erre lehetőség lenne, nem fognak kinyitni az iskolák, mert attól tartanak, hogy az iskolások körében terjedni kezd a járvány.

Bevezető
Pozsony |

Jelenleg 1 975 iskola működik, ami az ország összes iskolájának 28 százaléka – mondta a kormányülésen Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment