Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a koronavírus-vakcinák hazai gyártásáról tárgyalt

Čaputová a koronavírus-vakcinák hazai gyártásáról tárgyalt
Mészáros Richárd
2021. 02. 10., sze – 14:36

2021. február 10., szerda – 14:45
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

„A biztos üdvözölte, hogy Szlovákiában vannak hozzáférhető gyártókapacitások, az Európai Bizottság pedig segíthet ezek kihasználásában. Az államfő ezért felkérte az egészségügy-minisztert, hogy a tárcája nyújtson további felvilágosítást az európai biztosnak” – közölte Strižinec. Az államfő érdeklődött afelől is, hogy a bizottságtól igényelhető-e anyagi támogatás a laboratóriumok korszerűsítésére. „Breton megerősítette, hogy vannak elérhető források, amelyekre pályázhatunk” – tette hozzá a szóvivő.

Az államfő ezekről a lehetőségekről tájékoztatta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőt is. „Az elnök asszony fontosnak tartja, hogy használjunk ki minden rendelkezésünkre álló kapacitást, és mindnyájan törekedjünk e fontos közös cél elérésére” – zárta Strižinec.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő szerdán telefonon beszélt Thierry Breton belső piacért felelős európai biztossal a vakcinagyártásról. Az elnök asszony tájékoztatta Bretont, hogy Szlovákia a vakcina-önellátást tűzte ki célul – közölte Martin Strižinec elnöki szóvivő szerdán, megjegyezve, hogy Thierry Breton egyik feladata segíteni az európai gyártókapacitás növelését.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment