Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől kötelező karantén vár a külföldről Szlovákiába érkezőkre

Hétfőtől kötelező karantén vár a külföldről Szlovákiába érkezőkre
Mészáros Richárd
2021. 02. 10., sze – 16:01

2021. február 10., szerda – 16:06
Marek Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

A kötelező karantén azokra a személyekre is vonatkozik, akik valamely, a járvány szempontjából biztonságosnak számító országból érkeznek Szlovákiába. Amennyiben az izolációt valaki nem szeretné otthon tölteni, lehetőség van állami karanténba vonulnia. 

Az ingázók kivételt élveznek a rendelkezés alól, rájuk a jelenleg is érvényben lévő szabályok vonatkoznak majd. A pontos részleteket leghamarabb pénteken teszik közzé.

A határátkelőkön ellenőrzés lesz, ezért feltehetően hosszú kocsisorok alakulhatnak ki – figyelmeztetett Krajčí. „Mindenkinek fel kell mutatnia a kitöltött eHranica formanyomtatványt” – tette hozzá azzal, hogy az intézkedés február végéig marad érvényben. Ha szükségesnek látják, szigoríthatják a szabályokat, és mindenkire kötelező állami karantén vár majd. 

Bevezető
Pozsony |

Hétfőtől minden külföldről Szlovákiába érkezőre 14 napos kötelező karantén vár. A nyolcadik nap után negatív teszteredménnyel kiváltható a karantén – tájékoztatott Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter a kormány szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment