Search by category:
Egyéb kategória

Szigorodhatnak a határátlépés feltételei

Szigorodhatnak a határátlépés feltételei
Mészáros Richárd
2021. 02. 10., sze – 08:53

2021. február 10., szerda – 09:11
határátkelőhely

Friss ikon
Off

Törzs

„Észszerű megoldást kell találnunk a tesztek ellenőrzéséhez a határon” – mondta Sulík azzal, hogy a határátkelőkön való szabadabb mozgás jelentős módon hozzájárult a koronavírus brit mutációjának elterjedéséhez. Azt, hogy a külföldről érkezők betartják-e a házi karantént, szerinte mobilapplikációval kéne nyomon követni.

Martin Klus (SaS), a külügyminisztérium államtitkára szerint a környező országokban már szigorították a határátlépés feltételeit, ezzel pedig lényegesen csökkent a határátkelőkön történő mozgást. Klus szerint a jelenleg érvényben lévő intézkedések is elég szigorúak, kérdéses azonban, hogy ezt az emberek mennyire tartják be.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes szerint már korábban, a Covid-automata kapcsán is felmerült a határátlépés feltételeinek szigorítása. Úgy véli, szigorúbb szabályoknak kéne vonatkoznia a harmadik országból érkezőkre is, ezzel megakadályozva a jelenlegi vírusmutánsoknál is fertőzőbbek terjedését. Remišová felvetette az állami karantén ismételt bevezetését, amely a házi karantén alternatívájaként működhetne.

„Nem egyszerű dolog, másrészt azonban mindent meg kell tennünk azért, hogy megóvjuk az emberek egészségét” – fűzte hozzá a határátkelők kérdéshez Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter.

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter támogatja a határátlépés feltételeinek észszerű szigorítását. A különféle vírusvariánsok terjedése miatt indokoltnak tartaná a lépést – nyilatkozta a kormány szerdai ülése előtt.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment