Search by category:
Egyéb kategória

FL: a Slovan nem gyengült, a felsőházba jutásért nagy csata várható

FL: a Slovan nem gyengült, a felsőházba jutásért nagy csata várható
Lencsés Zoltán
2021. 02. 11., cs – 17:12

2021. február 13., szombat – 11:30
dac

Friss ikon
Off

Törzs

Négy forduló van még hátra az alapszakaszból, ezután az első hat csapat a felsőházba, míg a másik hat az alsóházba kerül, ahol mindenki mindenkivel kétszer találkozik.

A tavaszi szezonrajt előtt a legtöbb jel a Slovan címvédésére utal. Az égszínkékek komoly felkészülésen vannak túl, amely során többek között a Dinamo Moszkva és a Sahtar Donyeck ellen is pályára léptek. Darko Milanic csapata semmilyen szinten nem gyengült meg az átigazolási időszakban: bár Zan Medved a volt DAC-edző, Peter Hyballa aktuális csapatában, a Wisla Krakówban folytatja pályafutását, a szurkolók aligha fogják őt hiányolni. A csapat legnagyobb értéke, Dominik Greif kapus végül maradt a Slovanban, miután a vezetőség az utolsó pillanatokban, az orvosi vizsgálatok után lépett közbe, és meghiúsította, hogy a hálóőr a spanyol másodosztályt vezető Mallorcához igazoljon.
Kicsi az esély arra, hogy ne a Slovan–DAC–Žilina hármas végezzen a dobogón, akár az alapszakasz, akár a rájátszás végén.

A felsőházi rájátszást érő maradék három helyért azonban úgy tűnik, több csapat fog ádáz harcot vívni: a szezonrajt előtt a nagyszombatiak, az aranyosmarótiak, a rózsahegyiek és a szerediek is az első hatot tűzték ki célul, de a trencséniek teljesítményén is nagyot dobhat az elkészült új stadion.
A legnagyobb változásokra kétségkívül Nyitrán került sor: az új tulajdonos és új vezetőedző (Lérant Péter) mellett kis túlzással az egész keret lecserélődött, az őszi szezonban megismert játékosokat elsősorban német alacsonyabb osztályból érkező játékosokkal igyekeztek pótolni. A Pohronie csapatánál is nagy volt a jövés-menés, és ez egyelőre úgy tűnik, jól sült el: a garamszentkeresztiek mindkét pótolt mérkőzésüket megnyerték az elmúlt napokban.

Almási László Rózsahegyről az orosz élvonalbeli Akhmat Groznijba szerződött, ezzel ő lett a legmagasabban jegyzett bajnokságba távozó Fortuna ligás játékos a télen. Helyette azonban új szlovákiai magyarral bővült az élvonal, miután Mészáros Ádám Marcelházáról igazolt Nyitrára. Rajta kívül Tumma Gergely (Trnava), Iván Alex (Sereď) és Križan Richárd (Trenčín) is Fortuna ligás pontokért küzd a tavasszal.
 

Bevezető

Bár távolról sem lefutott a bajnoki cím sorsa a labdarúgó Fortuna Ligában, a legnagyobb csata elsősorban a felsőházi rájátszásért, illetve a kiesés elkerüléséért várható.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment