Search by category:
Egyéb kategória

Hétfő helyett csak szerdán lép életbe a szigorított határellenőrzés

Hétfő helyett csak szerdán lép életbe a szigorított határellenőrzés
Mészáros Richárd
2021. 02. 12., p – 18:51

2021. február 12., péntek – 19:07
Marek Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí elismételte, hogy szerdától minden külföldről Szlovákiába érkezőre 14 napos kötelező karantén vár. A nyolcadik nap után negatív PCR-teszteredménnyel kiváltható a karantén. A határ átlépése előtt ki kell tölteni az ún. „eHranica” formanyomtatványt. Amennyiben az izolációt valaki nem szeretné otthon tölteni, lehetőség van állami karanténba vonulnia. 

A Magyarországra, Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba ingázók kivételt élveznek a rendelkezés alól, a határátkeléshez nekik hét napnál nem régebbi antigén- vagy PCR-tesztre lesz szükségük. Az ebbe a kategóriába tartozóknak nem kell kitölteniük a formanyomtatványt sem.

Azok az ingázók, akik az Európai Unió más országaiból érkeznek Szlovákiába, rendelkezniük kell egy, két napnál nem régebbi teszteredménnyel, illetve ki kell tölteniük a formanyomtatványt is. Ezután kötelező karanténba kell vonulniuk, amelyet azután hagyhatnak el, hogy negatív PCR-tesztet produkálnak – önköltségen. 

Bevezető
Pozsony |

A határátkelésre vonatkozó új szabályok – a korábban bejelentett hétfői kezdés helyett – csak jövő hét szerdán lépnek érvénybe – tájékoztatott Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment