Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban már nem nyitnak önkormányzati tesztelőpontokat

Érsekújvárban már nem nyitnak önkormányzati tesztelőpontokat
Száz Ildikó
2021. 02. 14., v – 12:45

2021. február 14., vasárnap – 12:51
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Az önkormányzati képviselők a koronavírus-helyzettel kapcsolatban jobbnak látnák, ha az állam, tehát az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium szervezésében működnének a közeljövőben a tesztelőpontok. Ugyanakkor szeretnék, ha végre megnyitnák az óvodákat, iskolákat, a boltokat, és a továbbiakban nem lehetetlenítenék el a különféle szektorokban vállalkozókat sem. Az önkormányzatok szeretnének végre azzal foglalkozni, amire hivatottak, eleget tenni a pályázati felhívásoknak, fejlesztési programoknak.

Érsekújvár önkormányzata ezt követően arról tájékoztatta a lakosokat, hogy február 15-től a város területén már nem nyitnak további tesztelőpontokat.

Javasolják az érsekújváriaknak, keressék fel az egész héten működő más tesztelőhelyeket. Az óvodás és alsó tagozatos gyermekek szülei a városban található alapiskolákban vehetnek részt szűrővizsgálaton.

Érsekújvárban szombaton 5 039 antigén tesztet végeztek el, 19 esetben lett az eredmény pozitív, ami 0,38 százalékos fertőzöttséget jelent. Egy héttel ezelőtt szombaton 0,66 százalékos pozitivitást észleltek.

Kürtön ezen a hétvégén 803 tesztet végeztek el, 7 személy tesztje lett pozitív, ami 0,87 százalékot jelent, a múlt hetinél jóval biztatóbb eredmény született.

Szímőn 891 személyt teszteltek le szombaton, ebből 4-nek lett pozitív teszteredménye, ami 0,45 százalékos fertőzöttséget jelent, egy héttel ezelőtt még 0,64 százalékos volt a fertőzöttségi arány a községben.

Kamocsán ezen a szombaton 465 tesztet végeztek el, ebből csak egy személyé lett pozitív, a múlt heti fertőzöttségi arány még meghaladta az egy százalékot.

Bevezető
Érsekújvár |

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának érsekújvári, párkányi és nagysurányi régiójának polgármesterei felhívást intéztek a kormányhoz a pénteki tanácskozásukat követően.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment