Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia tiltakozik a kamionosok kötelező tesztje miatt a német külügyminisztériumnál

Szlovákia tiltakozik a kamionosok kötelező tesztje miatt a német külügyminisztériumnál
Mészáros Richárd
2021. 02. 14., v – 09:05

2021. február 14., vasárnap – 09:15
Ivan Korčok

Friss ikon
Off

Törzs

„Ez az intézkedés hatalmas problémákat fog okozni, és a kamionosok számára gyakorlatilag teljesíthetetlen ez a követelmény” – tudatta német kollégájával Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter.

A német hatóságok pénteken sorolták Szlovákiát azon országok közé, ahol veszélyes vírusvariánsok terjednek, s ezért szigorítottak az onnan történő beutazás feltételein. Korábban Csehország és az ausztriai Tirol számított ilyen területnek. Ezekről a területekről nem lehet beutazni Németországba, eltekintve néhány kivételtől, mint például a kamionsofőrök, de nekik is negatív tesztet kell felmutatniuk a határon, vagy karanténba kell vonulniuk.

német rendőrség

A Szlovákiából Németországba érkezők forgalmát is korlátozzák a mutációk miatt

A Szlovákiából érkező forgalmat is korlátozzák Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőző mutációi miatt – közölte pénteken a szövetségi belügyminisztérium.

„Gazdaságaink szorosan összefonódnak, ezért el kell kerülnünk az olyan lépéseket az unión belül, amelyek válaszlépésekhez vezethetnek, és tovább károsíthatják az egységes piacot” – figyelmeztetett Korčok.

Szlovákiában jelenleg a fertőzőbb, először Nagy-Britanniában azonosított vírusvariáns terjed a leginkább, a dél-afrikai mutánsvírus jelenlétét egyelőre nem erősítették meg az országban.

Bevezető
Pozsony |

Tiltakozik a német külügyminisztériumnál a szlovák diplomácia amiatt, hogy a németországi belépéshez a kamionsofőröknek is 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk – derül ki a külügyi tárca honlapján közzétett közleményből.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment