Search by category:
Egyéb kategória

Angol és német nyelvű tanúsítványt is igényelhettek Szencen

Angol és német nyelvű tanúsítványt is igényelhettek Szencen
Tornyai Bianka
2021. 02. 15., h – 21:15

2021. február 16., kedd – 16:31
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Galántán pénteken, szombaton és vasárnap hét helyszínen szervezett a város koronavírus-szűrést: a kultúrházban, a Gejza Dusík alapiskolában, a gimnázium épületében két tesztelőponton, valamint Hódi, Javorinka és Nemesnebojsza városrészeken. Összesen 3767 mintát vettek, amelyek közül 42 volt pozitív, vagyis 1,11 százalékos a hétvégi antigéntesztszűrés alapján a fertőzés a városban.

Vissza az oviba, iskolába

Szencen folyamatos a koronavírus- tesztelés, a hétvégi mérések eredményeit még nem összesítette a város. Mivel Ausztria múlt szerdától az ingázóknak is kötelezővé tette az országba történő belépéskor a regisztrációt és a negatív tesztről szóló igazolást, ezért Szencen német és angol nyelvű igazolásokat is adtak az igénylőknek. Hétfőtől egy újabb mobil tesztelőpont nyílt a városban a Mäsiarska 5 címen. Továbbra is tesztelnek a Napfényes-tavak partján lévő négy tesztelőponton és az Octavianus vállalat által fenntartott mobil mintavételi helyen a Bratislavská 53-as szám alatt. A Covidautomata alapján Szenc jelenleg a 2., piros veszélyességi zónába tartozik, ezért a Pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlását figyelembe véve hétfőtől újra megnyitották a városi fenntartású óvodákat és az alapiskolák, illetve a művészeti alapiskolák alsó tagozatait. A felső tagozaton továbbra is távoktatás folyik.

Maszkokat osztanak

A város vezetése arról tájékoztatta a lakosait, hogy február harmadik hetében FFP2-es típusú szájmaszkokat vásárol a szenci nyugdíjasok számára. A reszpirátorok kézbesítéséről időben tájékoztatják az érintetteket. A járványhelyzet miatt Szencen csak hétfőn és szerdán tart nyitva a város iktatója, pénztára és az anyakönyvi hivatal. Hétfőn 7 óra 30 perctől délig, szerdán 8 óra 30 perc és 13 óra között várják az ügyfeleket halaszthatatlan ügyekben, egyébként kérik a lakosokat, ha csak lehet, telefonon vagy e-mailben intézzék ügyeiket.

Bevezető
Galánta/Szenc |

Galánta város hét tesztelőponton végzett szűrést a hétvégén, szemben az eddigi 11 tesztelőponttal, és a tesztelésen résztvevők száma is csökkent. Szencen újabb tesztelőpont létesült. Az óvodákba és az alsó tagozatos osztályokba hétfőn visszatértek a gyerekek.

Település / hely
Galánta/Szenc

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment