Search by category:
Egyéb kategória

Az emberek közel 50 százaléka bízik az önkormányzatokban

Az emberek közel 50 százaléka bízik az önkormányzatokban
Mészáros Richárd
2021. 02. 15., h – 22:28

2021. február 16., kedd – 08:31
Branislav Tréger

Friss ikon
Off

Törzs

Az eredményekről hétfőn tájékoztatott Branislav Tréger, a ZMOS elnöke. 10%-nyian nem tudtak válaszolni a kérdésre.

„Mivel az önkormányzatok 95%-a tagja a ZMOS-nak, örülünk ennek a bizalomnak. Másrészt nyugtalanító, hogy az emberek 24%-a teljesen tanácstalan és azt válaszolta, senki nem segít neki. Ezen szeretnénk változtatni, bevonni az embereket, tudatni velük, hogy vannak intézmények és szervezetek, amelyek tudnak segíteni rajtuk” – jelentette ki Tréger.

A legtöbben, 57%-nyian Eperjes megyében bíznak az önkormányzatban, Kassa megyében viszont csak 52%-nyian. Ugyanitt bíznak a legkevesebben a kormányban, az emberek 13%-a. A kormány iránti bizalom Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Eperjes megyében a legmagasabb, mindenütt 15%.

A ZMOS elnöke hangsúlyozta, az önkormányzatokat továbbra is olyan feladatokkal terhelik, amelyek nem az ő hatáskörükbe tartoznak. „Örülnénk, ha az egészségügyi minisztérium venné át a tesztelést, és folyamatosan működnének a mobil tesztelőpontok. Az önkormányzatok fellélegeznének, és azokkal a dolgokkal foglalkozhatnának, amelyeket eddig folyamatosan el kellett halasztaniuk” – mondta Tréger.

A ZMOS elnöke úgy véli, sok ember anyagi problémával is küzd azok közül, akik a felmérés során azt a választ adták, hogy senkire sem számíthatnak. „Éppen a különféle alapok és önkormányzati források is segíthetnek abban, hogy újrainduljon a gazdaság, mert erre égető szükségük van ezeknek az embereknek” – tette hozzá a ZMOS elnöke.

Bevezető
Pozsony |

Az emberek 48%-a bízik az önkormányzatokban a járvány miatt kialakult problémáik megoldásával kapcsolatban, az államban csak 14%. A válaszadók közel negyede mondta azt, hogy senki nem segített neki a problémái rendezésében – derült ki a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) megrendelésére készített felmérésből, melyet az AKO ügynökség végzett február 8. és 11. Között, 1000 megkérdezett bevonásával.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment