Search by category:
Egyéb kategória

Elkezdődött a nagy techcégek hirdetési bevételeinek megadóztatása

Elkezdődött a nagy techcégek hirdetési bevételeinek megadóztatása
Balázs Lilla
2021. 02. 15., h – 12:09

2021. február 15., hétfő – 12:28
techcégek adója

Friss ikon
Off

Törzs

Akinek például 82 millió és közel 1 milliárd eurónak megfelelő dollár közé esik a bevétele, az 2,5 %-os reklámadót kell fizessen, de akié meghaladja a 12 milliárd eurónyi összegett, annak már 10 %-ot.

Az állam republikánus kormányzója, Larry Hogan, első körben megvétózta törvénytervezetet, a demokrata többségű törvényhozás azonban végül megszavazta azt.

A marylandi szenátus demokrata elnöke, Bill Ferguson szerint a nagy techcégek végre fair módon fognak adózni az államban, hasonlóan a kisvállalkozásokhoz.

Az olyan cégek nyeresége, mint az Amazon, a Facebook és a Google drasztikusan nőtt a járvány alatt, miközben a családi vállalkozások az életükért küzdenek.

nyilatkozta a demokrata elnök.

Az úttörő törvény ennek ellenére nem aratott nagy sikert: a Szilicium-völgy lobbistái és a republikánusok, de még egyes kisvállalkozások is ellenzik. Tartanak ugyanis attól, hogy az adó kivetése alól ők sem lesznek kivételek, ugyanis ők ezeknek a hirdetéseknek a megvásárlói.

Sokan azonban üdvözlik a törvényt, hiszen a Facebook és a Google, amelyek a világban jellemzően sem nyereség- sem reklámadót nem fizetnek, a versenyelőnyük miatt számos helyen meggyengítették a hirdetésekből élő sajtót.

(bl, 444)

Bevezető

A digitális reklámokra Maryland államban megszavazták a legfeljebb 10 %-os adót. Az adó minden online reklámra vonatkozik, ám a jogszabály úgy lett megfogalmazva, hogy az elsősorban a világpiacon taroló óriáscégeket célozza.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment