Search by category:
Egyéb kategória

Az Egyesült Arab Emírségekben fogta el az Interpol Michal Suchobát

Az Egyesült Arab Emírségekben fogta el az Interpol Michal Suchobát
Hegedűs Norbert
2021. 02. 17., sze – 15:48

2021. február 17., szerda – 16:36
Michal Suchoba

Friss ikon
Off

Törzs

A Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) hétfőn, február 8-án adott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot Michal Suchoba ellen. Két nappal később a szlovák igazságügy-minisztérium felkérte az Interpol Pozsonyban székelő nemzeti irodáját, hogy hirdessen nemzetközi körözést a gyanúsított ellen.

A Vámszedő fedőnevű akcióval összefüggésben az ŠTS korábban öt gyanúsított letartóztatását rendelte el.  František Imrecze, a pénzügyi igazgatóság volt elnöke, Jozef Brhel vállalkozó, a testvére, Peter Brhel, Jana R. és Milan G., a pénzügyi igazgatóság informatikai osztályának volt igazgatója ellen közbeszerzési eljárás manipulálása és korrupciós bűncselekmények ügyében indult eljárás.

Bevezető

Kézre keríthette az Interpol Michal Suchobát az Egyesült Arab Emirátusokban, konkrétan Dubajban. A férfi ellen a Vámszedő (Mýtnik) fedőnevű akció keretében indult büntetőeljárás. Az információt elsőként a Denník N közölte, de azt egyelőre sem a rendőrség, sem a Speciális Ügyészi Hivatal, sem az igazságügy-minisztérium nem erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment