Search by category:
Egyéb kategória

BL: Budapesten buktak el, de akár ott is javíthatnak Gulácsiék

BL: Budapesten buktak el, de akár ott is javíthatnak Gulácsiék
Hegedűs Norbert
2021. 02. 17., sze – 10:49

2021. február 17., szerda – 11:00
Gulácsi Péter tasr

Friss ikon
Off

Törzs

A Barca teljesítményére nincsenek szavak, a hazai bajnokságban is vergődő csapat már az utolsó csoportkörben csúnyán benézett egy hazai 30-s vereséget a Juventustól, de az, hogy a nyolcaddöntő odavágóján 41-re kikapjon a PSG-től a Camp Nouban, senki sem számított. A csapat korábban sohasem szenvedett még háromgólos vereséget két egymást követő hazai BL-meccsen. Sőt, az Opta statisztikái szerint az előző húsz szezonban összesen kétszer kapott ki legalább három góllal.

Kylian Mbappé mesterhármast szerzett, ezzel toronymagasan a mezőny legjobbja lett, a párizsiak pedig történetük során először nyertek a legendás stadionban, és meglepődnénk, ha ez nem lenne elég a továbbjutáshoz. 2017 tavaszán ugyan történt már csoda, akkor ugyancsak a nyolcaddöntőben a PSG 40-ra nyert otthon, majd a visszavágón 61-re kikapott és kiesett. A különbség annyi, hogy most idegenben szerzett előnyt, és a hazaiaknál már nincsen Luiz Suárez és Neymar…

Az eredmény tükrözi, hogy ellenfelünk mennyivel hatékonyabb volt és milyen fölényben játszott. Különösen a második félidőben, megmutatta, hogy teljesebb csapattal rendelkezik. Mondhatnék hazugságokat, de az a tény, hogy 41-es hazai vereség után elég kicsi az esély a továbbjutásra. Ez a meccs megmutatta, mennyit kell még fejlődnünk, különösen a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta csalódottan Ronald Koeman, a spanyolok edzője.

A lipcseiek a hazai pálya előnyét ezúttal nem élvezhették, a koronavírus miatt ugyanis a rendőrség elutasította a Liverpool németországi belépésére vonatkozó kérelmet, így az RB Leipzig az UEFA-val és az angol klubbal egyeztetve alternatív helyszínt keresett és talált.

A budapesti Puskás Aréna ideális is volt, nem a pályának köszönhette a csapat, hogy végül kétgólos vereséggel távozott. Sokkal inkább annak, hogy a támadók a kaput sem találták el (volt több olyan lövés is, amely majdnem bedobás (!) lett, a védelem pedig tragikomédiába hajló megoldásokkal önmagát nullázta le.

A Gulácsi Péterrel felálló, Willi Orbánnal a kispadon kezdő lipcseiek a második félidő elején döntötték el a meccset: az 53. percben Marcel Sabitzer hazafelé passzolva gyakorlatilag kiugratta Mohamed Szalahot, és amíg az osztrák válogatott középpályás a fejét fogta, addig az egyiptomi csatár nem kegyelmezett (01). De ezt is meg lehetett még fejelni egy bakival, öt perc múlva egy előre vágott labdára Nordi Mukiele olyan ügyetlenül mozdult, hogy utolsó emberként se lábbal, se fejjel nem érte el, ráadásul el is esett, a lendületből érkező Sadio Mané pedig higgadtan kihasználta a ziccert (02).

A mérkőzést követően a németek edzője, Julian Nagelsmann nem akart sokat foglalkozni a védekezéssel. „Egyértelmű, hogy minden szinten megbüntettek bennünk et, de számomra sokkal inkább az a kérdés, hogy miért nem használtuk ki a lehetőségeinket” – mondta.

Továbbra is optimista vagyok, ki kell javítanunk a hibákat és elöl eredményesen kell futballoznunk. Két vagy három tiszta helyzetünk volt, most mennyivel könnyebb helyzetben lehetnénk” – tette hozzá Sabitzer.

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője azt mondta, a Lipcse azért hibázott, mert a játékosai nyomást gyakoroltak a védőkre. „Amikor Salah és Mané közeledik feléd, nem lehet olyan kényelmes dolog védőnek lenni. Hiszen tudja, hogy a lehető legpontosabban kell eltalálnia a labdát és nem hibázhat.”

A Liverpool három bajnoki vereség után érkezett a magyar fővárosba, a Brigton (01) és a Manchester City ellen hazai (14), majd a szombati leicesteri kudarc (13) után a helyi lapok már arról írtak, Klopp akár távozhat is a csapat körüli problémák miatt. A német szakember erre csak legyintett: „Ugyan már, ez mind hülyeség. Fel sem merült hasonló” – állította határozottan. Arra viszont figyelmeztetett, hogy a március 10-i visszavágó még nem lefutott.

Tudjuk, hogy nincs vége a csatának, nem vagyunk hülyék, három hét alatt teljesen megváltozhat a világ. A Leipzig topcsapat, és ez mindig problémákat vet fel.”

A koronavírus-korlátozások miatt az UEFA felkérte a Liverpoolt, hogy keressen alternatív helyszínt, és Klopp azt mondta, nem lenne meglepve, ha újra Budapestre jönnének. Nagelsmannak nem okozna gondot az Anfield Road helyett a Puskás Aréna, úgy fogalmazott, remek stadion, nagyon jó pálya és jó szálloda várta őket.

Bevezető

Két mérkőzéssel megkezdődtek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, de a pályaválasztó csapatok nem lehetnek elégedettek. Azonban amíg a Barcelona a hazai súlyos vereség után kevés esélyt lát a továbbjutásra, a „magyaros” RB Leipzig a Budapesten elszenvedett 2–0-s zakó ellenére még bizakodó a Liverpool elleni párharcban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Pincési László

Read More

Post Comment