Search by category:
Egyéb kategória

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Slama Angelika válaszol

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Slama Angelika válaszol
Hegedűs Norbert
2021. 02. 17., sze – 19:05

2021. február 18., csütörtök – 08:16
Slama Angelika

Friss ikon
Off

Törzs

Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok

Számomra a magyarság az egyik legbecsesebb örökségem, amit szüleimtől kaptam és amit én is szeretnék továbbadni a gyermekeimnek. Mindig is büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Szüleim mindig arra tanítottak, hogy becsüljem és szeressem az anyanyelvemet, hagyományainkat, történelmünket és kultúránkat.

Fontosnak tartom, hogy a népszámláláson sokan vallják magukat magyarnak, mivel sajnos napról napra kevesebben vagyunk. Mivel én csapatjátékos vagyok, úgy tekintek ránk, szlovákiai magyarokra, mint egy csapatra, amelynek össze kell tartania és együtt kell küzdenie a fennmaradásért. Szeretünk itt élni, szeretünk magyarnak lenni, ezért fontos, hogy ápoljuk, megtartsuk és továbbadjuk őseink örökségét.

Szerintem az egyik legfontosabb dolog, amit a felvidéki magyarság megmaradásáért tehetünk, hogy a szülők gyermekeiket magyar iskolába íratják. Tudom, sokan azt gondolják, hogy ha gyermekeik szlovák közegben nevelkedhetnek és szlovák iskolába járnak, az élet több lehetőséget fog kínálni nekik, és kevesebb akadály elé állítja majd őket. Ezt az állítást már nagyon sok sikeres szlovákiai magyar megcáfolta, és úgy gondolom, hogy én is egy jó példa vagyok erre.

Slama Angelika,
 az Arka Gdynia szlovák válogatott kosárlabdázója

Bevezető

Slama Angelika vall arról, mit jelent számára magyarnak lenni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment