Search by category:
Egyéb kategória

Összetűzésbe torkolltak a tiltakozások egy rapper letartóztatása miatt

Összetűzésbe torkolltak a tiltakozások egy rapper letartóztatása miatt
Mészáros Richárd
2021. 02. 18., cs – 08:10

2021. február 18., csütörtök – 09:30
Összetűzésbe torkolltak a tiltakozások egy rapper letartóztatása miatt

Friss ikon
Off

Törzs

Madridban és Barcelonában a zenész szabadon engedése mellett tüntetők szemetes konténerekből barikádokat emeltek, majd felgyújtották. Kirakatokat törtek be, megrongáltak utcabútorokat és megdobálták a rendőröket, akik gumibotokat és gumilövedéket használtak az összecsapás során.

Több katalán városban már a második este zajlanak rendbontások, szerdára virradó éjjel például Vicben tüntetők megtámadták az egyik rendőrőrsöt, kővel bezúzták a bejárat üvegeit és letörték a térfigyelő kamerákat. A tüntetések első éjszakáján 15 embert vettek őrizetbe, 33 ember sérült meg, köztük 17 rendőr.

Pablo Hasélt kedden tartóztatták le, miután elbarikádozta magát a léridai egyetemen, hogy megpróbálja elkerülni börtönbüntetését. Két jogerős ítélet van érvényben ellene: egy, mert mások mellett a Baszk Haza és Szabadság (ETA) és az al-Kaida terrorszervezeteket éltette, és egy másik, mert a rendfenntartó erőket és a monarchiát gyalázta dalszövegeiben.

A rapper ügye élénk közéleti vitát váltott ki a véleménynyilvánítás szabadságának határairól, több ismert művész állt ki a zenész mellett.

Bevezető

Több spanyol városban is összetűzésbe torkolltak egy rapper letartóztatása miatt rendezett tiltakozó tüntetések szerda este.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment