Search by category:
Egyéb kategória

Újabb koronavírus-mutáció jelent meg, ezúttal Norvégiában

Újabb koronavírus-mutáció jelent meg, ezúttal Norvégiában
Mészáros Richárd
2021. 02. 18., cs – 19:11

2021. február 18., csütörtök – 19:30
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

Az utóbbi egy nap során az újabb vírusvariánssal tízen fertőződtek meg a skandináv országban. Azt eddig mintegy harminc ember szervezetében mutatták ki az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, illetve Dániában.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy fertőzőbb-e, de ez könnyen lehet” – közölte Line Vold, a norvég egészségügyi intézet vezetője.

Szakértők szerint az újabb variáns hasonlóságot mutat az először Dél-Afrikában, illetve Nagy-Britanniában észlelt mutációkkal. A dél-afrikai és brit variánsokkal eddig több mint 700-an fertőződtek meg Norvégiában.

Vold kijelentette, a többi mutációval együtt megfigyelés alatt tartják az új változat terjedését is. Hozzátette: egyelőre még korai lenne megmondani, hogy külföldről hurcolták-e be.

Szerinte teljesen természetes, hogy a vírus újabb mutációi jelennek meg, mivel a kórokozó sajátossága, hogy idővel változik.

Az 5,4 millió lakosú Norvégiában eddig 67 498 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 607-en vesztették életüket a kórban.

Bevezető

Megjelent Norvégiában is a koronavírus egy újabb mutációja, egyelőre nem tudni, hogy a B.1.525 jelű variáns fertőzőbb-e a korábbi változatoknál – közölte csütörtökön az NRK norvég közszolgálati televízió.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment