Search by category:
Egyéb kategória

A Kabóca februári számából

Tél vége felé farsangolnak a vírusok. Vígan ugrálnak egyik gazdaszervezetről a másikra, különösen idén a koronavírusok. De mik is ezek a telhetetlen világhódítók? – erről is olvashatnak a februári lapszámban a kabócások.

A farsangi maskarázásról, karneválokról, a tél temetésének és a betegségek kisöprésének hagyományairól ugyancsak találnak híreket, meglepő tényeket az oldalakon, még ha ezek többsége el is marad az idén. A szájmaszkukat persze kifesthetik, feldíszíthetik a lányok, akár mintha jelmezbálba készülnénk – ehhez ötleteket ad olvasóinak a Kabóca. Meg ahhoz is, hogy a vírusok támadása ellen szervezetünk megerősítésére mivel tölthetjük meg a téli gyümölcskosarunkat most, amikor hazai gyümölcsből már kevés van.

Z. Németh István meséje a tél végéről szól, hiszen a nap sugarainak hatására elolvad benne egy beképzelt hótörpe. Tóth László versei, a gyermeki fantázia csapongásához hasonlóan, csupa furcsa dolgot szednek rímekbe. Az ügyes kezűek oldalán egy vársorozat indul. A kivágós papírjáték, a sok feladat és fejtörő mellett februártól aranydukátokat is gyűjthetnek a szorgalmas olvasók a lapban, amiért az iskolai év végén ajándékot kaphatnak.



A Kabóca februári számából” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment