Search by category:
Egyéb kategória

A Közegészségügyi Hivatal a Szputnyik V beszerzését javasolta a kormánynak

A Közegészségügyi Hivatal a Szputnyik V beszerzését javasolta a kormánynak
Hegedűs Norbert
2021. 02. 19., p – 19:03

2021. február 19., péntek – 19:22
Szputnyik vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

A hivatal hangsúlyozza, hogy Szlovákiában a járványhelyzet rendkívül súlyos. A leghatékonyabb megoldás az ÚVZ szerint az, ha minél gyorsabban beoltjuk a lehető legtöbb embert. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítva legyen a kellő mennyiségű, hatékony és biztonságos vakcina.

„Az a helyzet, hogy a leszerződött cégek nem teljesítik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által regisztrált oltásokra kötött megállapodásokat, és most versenyt futunk az idővel. Ennek okán felmerült egy másik lehetséges megoldás, mégpedig az, hogy olyan vakcinák vásárlására összpontosítunk, amelyek még nem kapták meg a központi engedélyt az EMA-tól” – áll a hivatal közleményében.

Az ÚVZ felhívta a figyelmet arra is, hogy ha időközben az EMA beregisztrálja a Szputnyik V vakcinát, nagy lesz iránta a kereslet, Szlovákiát pedig megelőzhetik más országok. „Ha most megvásárolnánk, Szlovákia megspórolhatná a felesleges időveszteséget, és az oltási stratégia részeként alkalmazhatná a vakcinát” – zárta Račková.

Bevezető

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) a Szputnyik V vakcina megvásárlását javasolta a kormánynak. Daša Račková, a hivatal szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta: a gyártótól meg kell szerezni a lehető legtöbb releváns információt, hogy értékelhető legyen a védőoltás minősége, hatékonysága és megbízhatósága. Ján Mikas tiszti főorvos a kormány döntését, miszerint nem vásárol orosz vakcinát, tudomásul vette.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment