Search by category:
Egyéb kategória

Remišová kitart a Szputnyikkal kapcsolatos álláspontja mellett, Pellegrini a szerint a kormány színházat játszik

Remišová kitart a Szputnyikkal kapcsolatos álláspontja mellett, Pellegrini a szerint a kormány színházat játszik
Hegedűs Norbert
2021. 02. 21., v – 14:08

2021. február 21., vasárnap – 14:08
Veronika Remišová

Friss ikon
Off

Törzs

Remišová szerint nem lehet megkerülni a vakcina jóváhagyásánál az eu-s mechanizmusokat, csak azért „mert valaki azt olvasta egy újságban, hogy remek a vakcina“. Hozzátette, hogy ugyanazok a feltételek érvényesek minden vakcinára, jöjjenek bármilyen országból. Abban az esetben, ha Krajčí egészségügyi miniszter a saját kompetenciájában engedélyeztetné az orosz vakcinát, a Za ľudí nem fogja javasolni, hogy bárki beoltassa magát egy nem regisztrált szerrel.

Peter Pellegrini (Hlas) nem értett egyet Remišovával, szerinte mindent meg kell tenni az emberi életek megmentése érdekében. Ugyanakkor úgy véli, hogy az orosz vakcina beszerzése kapcsán a kormány színházat játszik: Matovič ugyan látszólag támogatja a beszerzést, de rögtön talált magának egy bűnöst, aki miatt az egész nem mehet végbe. Pellegrini kétségbe vonta Matovič azon állítását is, hogy Oroszország kész lenne kétmillió vakcina leszállítására Szlovákia számára, szerinte maximum néhány tízezer vakcina érkezhet.

A műsorban mindkét vendég megemlékezett a Kuciak-gyilkosság három éves évfordulójáról.

 

 

Bevezető

Az állam azért van, hogy biztosítsa, a vakcinák hatásosak és biztonságosak – mondta Veronika Remišová miniszter, a Za ľudí vezetője az orosz Szputnyik-vakcinákkal kapcsolatban a Markíza politikai vitaműsorában.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment