Search by category:
Egyéb kategória

Visszaélnek a népszámlálással a csalók

Visszaélnek a népszámlálással a csalók
Hegedűs Norbert
2021. 02. 21., v – 19:38

2021. február 22., hétfő – 11:47
népszámlálás

Friss ikon
Off

Törzs

Az Új Szó szerdai számában még arról számoltunk be, hogy a csalók a súlyos járványhelyzetet felhasználva szerzik meg az idősek megtakarított pénzét, most pedig úgy tűnik, hogy a szélhámosok már a népszámlálással is visszaélnek. Michal Kaliňák, a ZMOS szóvivője lapunknak eljuttatott közleményében arra figyelmezteti az időseket, hogy ne adják meg a személyes adataikat, ha valaki felkeresi őket telefonon a népszámlálással kapcsolatban.

A kérdőíveket ugyanis elektronikusan kell kitölteni, legkésőbb március 31-ig. Kaliňák szerint a telefonos csalások mellett a személyes látogatásra is oda kell figyelni. A ZMOS szóvivője hangsúlyozta, hogy április 1-ig senkit se engedjenek be a lakásukba, aki a Statisztikai Hivatal munkatársának adja ki magát, de természetesen ezután is oda kell figyelni. „Az asszisztensek csakis akkor kereshetik fel önt a népszámlálás ügyében, ha ezt előzetesen telefonon kérvényezte. Emellett a hivatal munkatársainak fel kell mutatniuk az igazolást arról, hogy valóban a népszámlálással foglalkoznak. Nem is érkeznek majd váratlanul, a látogatás időpontjáról időben értesíteni fogják” – magyarázta a szervezet szóvivője. A népszámlálással kapcsolatos részletekről reggel 8 és este 20 óra között érdeklődhetnek a +421220924919-es telefonszámon. (nar)

Bevezető

A csalók újabb és újabb módszerekkel próbálják átverni a hiszékeny időseket, ezúttal a Statisztikai Hivatal (ŠÚ) munkatársainak adják ki magukat – közölte a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment