Search by category:
Egyéb kategória

A Daft Punk nincs többé

A Daft Punk nincs többé
Juhász Katalin
2021. 02. 22., h – 16:56

2021. február 22., hétfő – 17:08
ddd

Friss ikon
Off

Törzs

A Daft Punk új utakat tört a house-on belül, sajátos fancia ízt is adva a stílusnak. 1997-es Homework című albumuk, rajta az Around the World és a Da Funk című dalokkal mérföldkőnek számít az elektronikus zenében. A 2001-es Discovery album óta kizárólag robotoknak öltözve, elfedett arccal jelentek meg a nyilvánosság előtt, illetve a fellépéseken, ezért világsztárokként is háborítatlanul közlekedhettek az utcán.

Hat Grammy-díjat kaptak a legfontosabb kategóriákban, és további nyolc alkalommal jelölték őket a díjra. Legutóbb 2013-ban robbantottak nagyot a Get Lucky című felvétellel, amelyhez a legendás basszusgitáros, Nile Rodgers, valamint Pharrell Williams is sokat hozzátett. 

A búcsúvideó egy részlet a duó 2006-os kísérleti filmjéből. A két ikonikus robotfigura sétál a sivatagban, majd egyikük közös megegyezéssel felrobbantja a másikat. A felvétel végén ez áll: Daft Punk 1993- 2021.   

Bevezető
Párizs |

Az utóbbi évtizedek legsikeresebb electro-dance duója, a francia Daft Punk 28 év után feloszlik. A hírt ma jelentette be Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo, akik búcsúzóul egy Epilogue című nyolcperces, látványos videót tettek közzé.

Címkék

Település / hely
Párizs

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment