Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová levélben fogalmazta meg kéréseit az egészségügy-miniszterhez

Čaputová levélben fogalmazta meg kéréseit az egészségügy-miniszterhez
Mészáros Richárd
2021. 02. 23., k – 10:38

2021. február 23., kedd – 10:45
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Az elnök asszonyt azoknak a tudósoknak a javaslatai inspirálták a levél megírására, akiket múlt héten fogadott az elnöki palotában. Ezen javaslatokkal összhangban a levélben azt kéri az egészségügyi minisztériumtól, hogy biztosítsa a koronavírus új mutációinak kimutatására szolgáló, ún. szekvenálási eljárást.

„Sürgősen tudnunk kell, hogy állunk. Tudnunk kell, milyen veszélyes vírusmutációkkal állunk szemben, és hogy ezek mennyire elterjedtek”

– fogalmaz Čaputová a levélben, hozzátéve: az új mutáció elterjedéséről tanúskodó adatok kulcsfontosságúak, mert ezek segítenek eldönteni, milyen további járványintézkedésekre lesz szükség a jövőben.

Az államfő a levélben arról is ír, mennyire fontos anyagilag is motiválni az egészségügyi dolgozókat, és így elejét venni annak, hogy a világjárvány lecsengése után külföldre távozzanak.

„Nagyra értékelem, hogy az egészségügyi dolgozók a nehéz körülmények és a szélsőséges túlterhelés ellenére nagy odaadással végzik a munkájukat. Tisztában vagyok ugyanakkor azzal is, hogy kimerültek, sokan demotiváltak és frusztráltak”

– tette hozzá.

Martin Strižinec elnöki szóvivő elmondása szerint az aktuális járványügyi helyzet lesz a fő témája a három legfőbb közjogi méltóság – Zuzana Čaputová államfő, Boris Kollár (Sme Rodina) házelnök és Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök – keddi találkozójának is.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő kedden a súlyos járványügyi helyzet miatt levélben kereste meg Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-minisztert. A szekvenálási módszer bevezetése mellett azt kéri tőle, hogy a tárcája gondoskodjon az egészségügyi dolgozók motiválásáról.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment