Search by category:
Egyéb kategória

Javuló teszteredmények a Galántai járásban

Javuló teszteredmények a Galántai járásban
Tornyai Bianka
2021. 02. 23., k – 08:07

2021. február 23., kedd – 09:30
A legtöbb helyen előzetesen kell regisztrálni a tesztre (a szerző illusztrációs felvétele)

Friss ikon
Off

Törzs

Galántán a város szervezésében pénteken és szombaton teszteltek a város négy mintavételi pontján, illetve Hódi, Javorinka és Nemesnebojsza városrészeken. Összesen 2614 tesztet végeztek el, amelyek közül 18 végződött pozitív eredménnyel, ami 0,68 százaléknak felel meg. Peter Paška polgármester felszólította a lakosokat, akiknek a munkába járáshoz szükségük van a negatív koronavírustesztre, azok mindenképpen teszteltessék magukat, de nem feltétlenül csak a hétvégi, a város által szervezett tesztelésen van erre mód, hiszen minden hétköznap hat magántesztelőállomás működik Galántán. A legtöbb helyre előzetes regisztráció is szükséges, így elkerülhető, hogy tömegek gyűljenek össze a tesztelőpontokon. A mintavételi helyekről és a regisztrációról a város honlapján lehet tájékozódni. A polgármester előrebocsátotta, bízik benne, hogy javulni fog a járványhelyzet, és a tavaszi szünidő után újra kinyithatják a város iskoláit, óvodáit.

Nádszegen pénteken, szombaton és vasárnap teszteltek, összesen 1706 mintát vettek, 24 lett pozitív. Az 1,4 százalékos fertőzöttség az előző hetekhez hasonló eredmény.

Királyrévben csak szombaton volt tesztelés, 453 személy élt a lehetőséggel és csupán egy pozitív mintát találtak, ami 0,22 százalékot tesz ki. Ahogy a múlt héten a népszámlálásról készült tájékoztató videókat vetítették a teszteredményre várakozóknak, most a hulladék megfelelő szelektálásáról láthattak kisfilmeket.

Alsószeliben 917 antigéntesztet végeztek el szombaton és vasárnap, ebből 3 zárult pozitív eredménnyel, vagyis 0,33 százalék a fertőzöttség a községben.

Taksonyon, ahol két héttel ezelőtt 1,46 százalékos volt a tesztelt egyének pozitivitási aránya, a pénteken és szombaton letesztelt 1117 lakos közül csak egynek lett pozitív a tesztje. Százalékban kifejezve ez 0,09 lenne, de mivel az érintett személy 65 évnél idősebb, így a kormány által kiadott számítási útmutató alapján 4 fertőzöttnek számít,, ami 0,36 százalékot jelent.

Bevezető
GALÁNTA/NÁDSZEG/KIRÁLYRÉV/ALSÓSZELI/TAKSONY |

A tömeges tesztelés ötödik körében a Galántai járás településein általában jobb, vagy hasonló eredmények születettek, mint az elmúlt hetekben.

Település / hely
GALÁNTA/NÁDSZEG/KIRÁLYRÉV/ALSÓSZELI/TAKSONY

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment