Search by category:
Egyéb kategória

Összejött 6000 euró a lélegeztetőgépre

Összejött 6000 euró a lélegeztetőgépre
Ibos Emese
2021. 02. 23., k – 09:25

2021. február 23., kedd – 13:46
Csiliznyárad

Friss ikon
Off

Törzs

Az Új Szó február 18-án számolt be arról a kezdeményezésről, amelyet a csiliznyáradi önkormányzat indított azzal a céllal, hogy segítsék a dunaszerdahelyi kórház Covid-részlegét. A kórház vezetésével folytatott egyeztetés után az önkormányzat úgy döntött, gyűjtést indít egy úgynevezett High Flow lélegeztetőgép megvásárlására, erre a típusra ugyanis a kórháznak nagy szüksége van. Egy ilyen életmentő készülék ára 6 ezer euró körül mozog.

Február 17-én jelent meg először a felhívás a közösségi oldalakon, ugyanazon a napon megnyitották a transzparens számlát és tegnap, február 22-ére összegyűlt a lélegeztetőgép megvásárlására szükséges összeg. Nem egész 6 nap alatt, több mint 7 ezer eurót adtak össze az adakozók. Mindenki lehetősége szerint. Sokan voltak olyanok, akik 5 euróval járultak hozzá és volt egy 1000 eurós utalás is. „Minden egyes adományért nagyon hálás vagyok. Aki tehette, többet adott, de a szándék a fontos. A segíteni akarás szándéka. Vannak helyzetek, amikor egy 5 eurós segítő szándék egyenlő egy 1000 eurós segítséggel” – nyilatkozta Lukács József polgármester, a gyűjtés kezdeményezője. Az adományok a Dunaszerdahelyi járásból, Csilizközből érkeztek, és értesüléseink szerint 70 százalékukat helyi, csiliznyáradi lakosok utalták.

A számlán hétfő (február 22.) délben 7035 euró volt, de a reggeli álláshoz képest is több száz euróval emelkedett az összeg. A számla márciusig élni fog, hogy az elindított átutalások átfuthassanak.

„A dunaszerdahelyi kórház igazgatónőjével, Bock Szilviával megegyeztünk, hogy mivel megvan a pénz, a lélegeztetőgépet máris meg lehet rendelni. A helyzet, illetve számla alakulása alapján meglátjuk, hogyan tovább, mit tudunk még hála az adományoknak nyújtani a kórháznak” – magyarázta a polgármester. 
Hasonló gyűjtést indított a kulcsodi önkormányzat is. „A továbbiakban még az is elképzelhető, hogy a két község összefog, és közösen fogjuk segíteni a dunaszerdahelyi kórházat” – mondta el Bognár Csaba, Kulcsod polgármestere.

„Azt, hogy ilyen gyorsan összegyűlt a pénz, a sajtónak, az Új Szónak is köszönjük. A falu idősebbjei nem használják a közösségi médiákat, ők az újságból értesültek a kezdeményezésről és kapcsolódtak be a gyűjtésbe. Büszke vagyok lakosainkra, hogy ilyen egyértelműen, gyorsan és önzetlenül reagáltak erre a gyűjtésre” – zárta Lukács József.

Bevezető
Csiliznyárad |

Hat nap alatt sikerült összegyűjteni a pénzt egy lélegeztetőgép megvásárlásához.

Település / hely
Csiliznyárad

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment