Search by category:
Egyéb kategória

Krajniak és Remišová is támogatja, hogy a lehető legszigorúbb korlátozást vezessék be a határokon

Krajniak és Remišová is támogatja, hogy a lehető legszigorúbb korlátozást vezessék be a határokon
Mészáros Richárd
2021. 02. 24., sze – 08:52

2021. február 24., szerda – 09:09
Milan Krajniak

Friss ikon
Off

Törzs

„Ahogy az első hullám idején, a határátkelőhelyeken át történő mozgás jelentős korlátozására van szükség” – jelentette ki Krajniak a kormány szerdai ülése előtt. Elmondása szerint felvetette a templomok újranyitásának lehetőségét is, de nem fog követelőzni.

„Minden egyes szigorítás az egyik oldalon, lehetővé tesz egy kis enyhítést a másikon. Ezért is támogatom a szigorítást a határokon” – mondta.

Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter nem lát diplomáciai akadályt a határátkelés szigorítását illetően, hiszen már országok is hasonlóképpen járnak el. Hozzátette: az intézkedést úgy kell meghozni, hogy az ne veszélyeztesse a gazdaságot. Ha Szlovákia a szigorítás mellett dönt, az ő tárcájának felelőssége lesz azt kommunikálni a többi ország felé – fűzte hozzá.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes szintén támogatja a szigorítást. Mint mondta, a környező országokban már jelen van a dél-afrikai koronavírus-mutáció, amellyel szemben meg kell védeni Szlovákiát.

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szerint csak a határátkelőhelyeken át történő mozgás lehető legszigorúbb korlátozásával akadályozhatjuk meg, hogy Szlovákiát is elérje a dél-afrikai és a brazíliai vírusmutáció.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment