Search by category:
Egyéb kategória

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Németh Krisztián válaszol

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Németh Krisztián válaszol
Mészáros Richárd
2021. 02. 24., sze – 20:10

2021. február 24., szerda – 20:12
Németh Krisztián

Friss ikon
Off

Törzs

Éljünk a lehetőséggel!

Fontos számomra, hogy nyomatékot adjak a véleményemnek. Ezért rendszeresen részt veszek a parlamenti, helyhatósági és megyei választáson is. Örömmel bekapcsolódok napjainkban a 2021-es szlovákiai népszámlálás folyamatába is.

Először zajlik a népszámlálás elektronikus úton. Azon a véleményen vagyok, hogy felelősségünk ösztönözni ismerőseinket, barátainkat a részvételre és segíteni azokat, akiknek a technika ördöge nehézségeket okoz. Jövőnk szempontjából fontos, hogy naprakész adatok alapján olyan döntések szülessenek, melyek előrelendítik régiónkat, magyar közösségünket.

S mit jelent számomra magyarságom? Nem könnyű szavakba önteni. Magyar szülők családjába születtem a Csallóközben. Ennél is fontosabb, hogy családom, óvó nénieim, tanítóim megszeretették velem a magyar nyelvet, kultúrát, irodalmat, zenét, a magyar életformát. Ezen keresztül életem alappillérévé vált a küzdés, a soha nem adom fel hozzáállás. Mert számomra ez jellemzi nemzetünket a történelem viharaiban. Ez a mentalitás és a hitem segített át minden akadályon, úgy a magánéletemben, mint a sportban is. Háromgyermekes apaként, feleségemmel is ebben a szellemben neveljük gyerekeinket, és elsősorban őmiattuk fontos számomra, hogy hallassuk hangunkat. Éljünk a lehetőséggel!

Németh Krisztián,
az FC DAC ifjúsági sportigazgatója

Bevezető

Németh Krisztián, az FC DAC ifjúsági sportigazgatója vall arról, mit jelent számára magyarnak lenni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment