Search by category:
Egyéb kategória

Élvezetes foci a cél Komáromban

Élvezetes foci a cél Komáromban
Mészáros György
2021. 02. 25., cs – 17:14

2021. február 27., szombat – 09:30
KFC komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Komáromba érkezése után azt mondta, a KFC jobb eredményekre képes, mint amilyeneket ősszel elért. Egy hónapos kemény munka után most is ezt gondolja?

Amit mondtam, komolyan gondoltam, s egy hónap felkészülési idő elteltével is bízom abban, csapatunk a bajnokságban bizonyítani tudja, hogy több van a fiúkban, mint a 12. hely a tabellán. Természetesen minden a mérkőzéseken fog eldőlni, de a srácok úgy dolgoztak, hogy jobb eredményt érjünk el, mint a bajnokság őszi idényében. Egyetértettünk abban, hogy képességeik alatt teljesítettek, s eltökéltségük töretlen.

Azt is jelezte, minden mérkőzésen támadó focit fognak játszani. Most hogy látja, megvannak ennek a feltételei? 

Labdarúgó-pályafutásom több mint tíz évében mindig, minden csapatban támadóként játszottam. Az volt a feladatom, hogy gólokat rúgjak. A gólszerzés a futballozás lelke, ez jelenti az élvezetet, az örömöt és a sikert is. Játékosaimnak ezt a kezdet kezdetén elmondtam, s úgy érzem megértették, és a felkészülés technikai részében mind az edzéseken, mind a felkészülési mérkőzéseken ezt gyakorolták. Az eredmény nem maradt el, mert négy mérkőzésen 11 gólt lőttünk, hetet kaptunk, s a felkészülési mérlegünk két győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Az, hogy sikerül-e minden meccsen támadófocit játszani, az ellenfelek minőségétől is függ, de az nem kétséges, hogy a mérkőzéseinken támadni és győzni akarunk.

A felkészülési idő rövid és behatárolt volt, s ehhez még jött a karantén is, ami jelentősen befolyásolhatta a fiúk erőnléti és mentális állapotát. Milyen most a játékosok fizikai, technikai, taktikai és mentális állapota?

A téli viszonyok nem adnak lehetőséget a futball minden elemének optimális gyakorlására, de amit lehetett, megtettünk azért, hogy az első bajnokitól az utolsóig felkészülten lépjünk pályára. Tennivaló volt bőven, mert téli viszonyok között öt hét alatt csodát nem lehet csinálni – Komáromban az infrastruktúra hiánya is komoly befolyásoló tényező –, de a fiúk szorgalmasak, akarnak és fejlődtek is minden játékelemben a felkészülés kezdetéhez viszonyítva. A fizikai és technikai elemek mellett hangsúlyt helyeztünk a taktikai fegyelem fontosságára, s egyáltalán nem utolsósorban a pszichikai stabilitás elérésére is. De hogy hol tartunk, azt a bajnoki meccsek fogják elsősorban megmutatni.

Elégedett a felkészülési meccsek eredményeivel? 

Az eredmények azt mutatják, hogy nőtt a csapat teljesítőképessége. Megközelítően azonos kategóriájú csapatokkal játszottunk, és mindent összegezve pozitív a mérlegünk, pedig mérkőzéseinket idegenben játszottunk. Sajnos a főpróba a járvány miatt a Zalaegerszeg II-vel elmaradt. A bajnokságban kell néhány forduló ahhoz, hogy legyen rálátásunk csapatunk teljesítőképességére.

Mi a véleménye az új igazolásokról?

Abrahám és Šurnovský tapasztalt, Fortuna Ligát megjárt játékos. Előbbi utoljára a garamszentkereszti csapatban, utóbbi a Nyitrán játszott két idényt. Šurnovský egyébként két szezonban már a KFC védelmének erőssége volt. Szetei Filip a Slovan-ifiből jött, igazi tehetségnek tartják, megfordult Zsolnán és korábban Hamšík fociiskolájában is, szlovák ifi válogatott, univerzális játékos. Miloslav Bréda és Branislav Cicho kapus. Bréda a cseh II. ligás Prostějovból jött, Cicho Pozsonyivánkáról. Dávid Špak a II. ligás tőketerebesiektől igazolt Komáromba. A felkészülés utolsó napjaiban még jött egy figyelemre méltó erősítés is, Dávid Machara személyében a trencséniektől.

Mit vár az első, bemutatkozó mérkőzésétől szombaton a poprádiak ellen?

A Poprad fiatal, tehetséges játékosokból áll. Mi úgy készülünk ellenük, mintha a bajnokság legjobb csapatával játszanánk. S nemcsak az eredményt tartom fontosnak, hanem azt is, hogy szépen, élvezetesen focizzunk, és a gólhelyzetek nagyobbik hányadát kihasználjuk. Kár, hogy nélkülöznünk kell a komáromi focirajongók támogatását, de reméljük, hogy fegyelmezetten gyakorolva nemsokára ennek is örülhetünk.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság befejezése után?

Nagyon szeretnénk jobban szerepelni, mint ősszel, és mielőbb feljebb szeretnénk kerülni a kiesési zónából, ahova azért kerültünk, mert két meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többi csapat. Én azért jöttem Komáromba, hogy segítsek a KFC-nek olyan teljesítményt nyújtani a II. ligában, amely arányos a csapat teljesítőképességével.

Bevezető

A csapatban felbukkant koronavírus-fertőzés miatt kéthetes csúszással kezdi meg a II. liga tavaszi szezonját a komáromi labdarúgócsapat, szombaton a poprádiakat fogadják. A felkészülésről és a folytatásról az új vezetőedzővel, Németh Szilárddal beszélgettünk.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment