Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling az egészségügyi minisztériummal tárgyal az egyetemi oktatók oltásáról

Gröhling az egészségügyi minisztériummal tárgyal az egyetemi oktatók oltásáról
Hegedűs Norbert
2021. 02. 25., cs – 16:55

2021. február 25., csütörtök – 17:00
Branislav Gröhling

Friss ikon
Off

Törzs

Az elsőbbségi vakcinázás első szakaszában az oltakozási lehetőséget kiterjesztették minden olyan 55 év alatti pedagógiai alkalmazottra, aki óvodában, alapiskolában vagy középiskolában tanít. Ezen a héten már a művészeti alapiskolák, a szabadidőközpontok és a nyelviskolák pedagógusai számára is elérhetővé vált a védőoltás. „Várhatóan utánuk kerülnek sorra az egyetemi oktatók. Az oktatási minisztérium tudatosítja, hogy a hallgatóknak az önképzés mellett az előadásokon való részvételre és gyakorlati oktatásra is szükségük van” – olvasható a tárca közleményében. Gröhling ezért már tárgyal a lehetőségről az egészségügyi minisztériummal.

Az oktatási tárca célja, hogy a tanév végéig minden iskolai alkalmazott hozzáférjen a védőoltáshoz. „Pillanatnyilag arra törekszünk, hogy legalább néhány tanulmányi szak hallgatói számára biztosítani tudjuk a jelenléti oktatást. Az egyetemi oktatók beoltására hosszútávon is szükség lesz, mert a helyzet javulása után az egyetemek is csak így állhatnak vissza biztonságosan a megszokott rendszerre” – tette hozzá Gröhling.

A tárcavezető a Szlovák Rektori Konferencia állásfoglalására reagált, melyben a szervezet azt kérte, hogy az egyetemi oktatókat és egyéb alkalmazottakat vegyék fel a kritikus infrastruktúra területén dolgozó személyek listájára, és részesítsék őket előnyben a COVID-19 elleni vakcinázás során.

Bevezető

Az egyetemi oktatókat várhatóan már a vakcinázás következő fázisában beoltják, helyezte kilátásba Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter, aki ez ügyben már felvette a kapcsolatot az egészségügy-minisztériummal. A TASR hírügynökséget az oktatási tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta csütörtökön.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment