Search by category:
Egyéb kategória

Újabb tesztelési körre készülnek a települések

Újabb tesztelési körre készülnek a települések
Tornyai Bianka
2021. 02. 25., cs – 17:49

2021. február 25., csütörtök – 19:00
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Pénteken kezdődik

Nádszegen pénteken és szombaton 8 órától 19 óráig lehet menni a mintavételre a kultúrházba. Időpontot egyeztetni a testovanie.trstice.sk oldalon lehet, egyébként érkezési sorrendben veszik a mintát az érdeklődőktől. Ha egyszerre többen érkeznek a tesztelőpontra, akkor azt részesítik előnyben, akinek van előre egyeztetett időpontja. A monitor.trstice.sk oldalon lehet figyelni, menniyen várakoznak éppen a tesztelésre.

Alsószeliben ugyancsak a község weboldalán közvetített élő közvetítésen keresztül lehet ellenőrizni a tesztre igyekvők számát. A kultúrházban pénteken 13 órakor kezdődik a mintavétel és 18 óráig tart, szombaton pedig 8 órától 18 óráig. 

Taksonyon a községháza épületében végzik a szűrést pénteken 16 órától 20 óráig, szombaton 8-tól 20 óráig.

Szombaton lesz szűrés

Tallóson, Hidaskürtön és Királyrévben szombaton 8 és 17 óra között van lehetőség a koronavírus-teszt megszerzésére. Tallóson a kultúrház udvarán tesztelik a lakosokat érkezési sorrendben. Hidaskürtön a helyieket részesítik előnyben a mintavételkor. A település vezetése felszólította a lakosokat, hogy azok, akik észlelik magukon a megbetegedés tüneteit, ne vegyenek részt a tesztelésen, hogy ezzel csökkentsék a fertőzés terjedését. Helyette orvosukkal konzultáljanak telefonon. 

Vezekényen 8-tól 16 óráig tart a mintavétel. Időpontot egyeztetni a községi hivatalnál lehet munkanapokon 8-tól 15 óráig a 031/7015291-es telefonszámon. 

Hétvégén tesztelnek

Pereden szombaton 8 órától 19, vasárnap 8-tól 17 óráig tesztelik a lakosokat a megszokott helyeken, a kultúrházban és az iskola tornatermében. Időpontot regisztrálni a Bookio alkalmazáson keresztül lehet. Regisztráció nélkül vasárnap 13 óra és 16 óra 30 perc között végeztethetik el a lakosok az antigéntesztet. 

A város nem tesztel

Galántán február 20-tól öt magántesztelőhely működik. A város arra hivatkozva, hogy nincsenek kihasználva a magán mintavételi pontok, ahol naponta 250 tesztet lehetne elvégezni, illetve az egészségügyi és adminisztratív személyzet kimerültségére, valamint a szervezéssel járó feladatok teljesítésének terhe miatt nem nyitja meg az eddigi tesztelőpontjait. A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal Hódi úti épületében hétköznapokon 9 és 12 óra között lehet kérni a mintavételt. A kórháznál hétfőtől szombatig 8 és 17 óra között tesztelnek. Az Autoprofit vállalat tesztelőpontja hétfőtől szombatig 10 órától 18 óráig tart nyitva. Az Ayur Gauri Kft. hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között vállalja a lakosok szűrését. A Health Solutions Kft. a hét minden napján 8 órától 16 óra 30 percig várja az érdeklődőket.

 

Bevezető
GALÁNTA/NÁDSZEG/ALSÓSZELI/TAKSONY/TALLÓS/HIDASKÜRT/KIRÁLYRÉV/VEZEKÉNY/PERED |

Ismét megszervezik a lakosok átfogó tesztelését a Mátyusföld településein a hétvégén. Galántán egész héten lehetőség van a tesztelésre a magántesztelőpontokon, ezért a város nem végez szűrést.

Település / hely
GALÁNTA/NÁDSZEG/ALSÓSZELI/TAKSONY/TALLÓS/HIDASKÜRT/KIRÁLYRÉV/VEZEKÉNY/PERED

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment