Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőn mehetnek iskolába a végzős osztályok diákjai Kassa megyében

Sokan ellenzik a nyitást. A helyzet a mai kormányülés után még változhat is.

A megyei fenntartású középiskolákban hétfőn, március 1-jén visszaülhetnek a padokba a végzős osztályok diákjai Kassa megyében. Kivételt képez a Rozsnyói járás, amely a “fekete zónába” tartozik.
A “bordó zónákban” a regionális közegészségügyi hivatal engedélyével lehet kinyitni az iskolákat vagy egyes osztályokat. Körülbelül 5300 diákot érint a döntés.

járások végzős osztályok

„Az oktatási és az egészségügyi minisztériumtól kapott információk szerint ki kell nyitnunk ezeket az évfolyamokat, de nem helyeseljük a döntést. Most, amikor a szigorú lockdown bevezetését mérlegelik, a kórházak megteltek, és külföldről kérünk egészségügyi dolgozókat. Ráadásul Kassa megyében csak a végzős középiskolások fele akar visszatérni az iskolába, a többiek helyeslik a távoktatást. Mindezek ellenére betartjuk a minisztériumoktól érkező utasítást. A diákok és a tanárok számára is kötelező lesz a negatív teszt” – tette közzé Rastislav Trnka megyei elnök.

A területen 63 megyei fenntartású középiskola van. A kollégiumokat biztosan nem nyitják ki a jövő héten, az iskolai étkezdékről még nincs döntés, ez az érdeklődéstől is függ. Az érintett 2500 pedagógusból hétfőig körülbelül 1130-at oltanak be a megyében, egyelőre az 55 év alattiakat.

Az autóbuszok viszont továbbra is az iskolai szünetek alatt érvényes menetrend szerint fognak közlekedni. 
Jövő héten az alapiskolák alsó tagozatán is lehetséges a tantermi tanítás Kassa megyében, kivéve a már említett Rozsnyói járást. A helyzettől függően lehetséges, hogy sűríteni fogják a buszjáratokat.

Hétfőn mehetnek iskolába a végzős osztályok diákjai Kassa megyében” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment