Search by category:
Egyéb kategória

Amerikai hírszerzés: a szaúdi trónörökös hagyta jóvá Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását

Amerikai hírszerzés: a szaúdi trónörökös hagyta jóvá Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását
Hegedűs Norbert
2021. 02. 27., szo – 09:07

2021. február 27., szombat – 10:40
Dzsamál Hasogdzsi

Friss ikon
Off

Törzs

„Úgy véljük, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös jóváhagyott egy műveletet Isztambulban, Törökországban, hogy fogják el vagy öljék meg Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót” – áll az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) jelentésében.

Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy szankciókat vetett ki a szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetőjével, Ahmed Haszan Mohamed al-Aszírival szemben, aki a Hasogdzsi-gyilkosság „főkolomposa” volt.

Hasogdzsit 2018 októberében gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. Török tisztségviselők szerint Hasogdzsit egy szaúdi „halálosztag” ölte meg, holttestét pedig feldarabolták. Szaúd-Arábiában nyolc embert ítéltek börtönbüntetésre Hasogdzsi halálával kapcsolatban.

Bevezető

Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös hagyta jóvá azt a műveletet, amelynek során megölték Dzsamál Hasogdzsi kormánykritikus szaúdi újságírót – derül ki az amerikai hírszerzés jelentéséből, vitatva a szaúdi állításokat, amelyek szerint Hasogdzsi dulakodás közben vesztette életét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment