Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Elengedhetetlen, hogy a kormány önreflexiót gyakoroljon

Čaputová: Elengedhetetlen, hogy a kormány önreflexiót gyakoroljon
Mészáros Richárd
2021. 02. 28., v – 15:27

2021. február 28., vasárnap – 15:48
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová szerint az elmúlt egy évben az egészségügyi tárcára nehezedett a legnagyobb nyomás, éppen ezért elengedhetetlen annak „újraindítása”. Az államfő értékeli Marek Krajčí (OĽaNO) munkáját, leváltásáról szóló döntést pedig a kormányra bízza. Hozzátette: A kormányfő leváltását is legitim kérdésnek tekinti, de erről is a kormánytöbbség dönt. Az államfő emlékeztetett, hatásköre nem teszi lehetővé azt, hogy visszahívja vagy leváltsa bármelyik minisztert vagy a kormányfőt.

Čaputová szerint a kormányt érő kritikát követően a kormánytagok áldozatként állítják be magukat. „De a valódi áldozatok a temetőben fekszenek. Az elhunytak száma átlépte a hétezret. Az áldozatok a kórházakban kétségbeejtő állapotban fekszenek, és mintha ezt a kormány nem is venné észre” – jegyezte meg. Mint mondja, a kormány alapvető kommunikációs hibákat követ el, és a kritikák ellenére sem mutatkozik változás. 

Az államfő üdvözölte a szakértők által javasolt, tegnap kiszivárogtatott intézkedéseket, ugyanakkor nem érti, miért nem vezették be ezeket korábban. „Ideje lenne véget vetni a kísérletezgetésnek” – mondta.

Az orosz Szputnyik V-vakcinát illetően úgy véli, csak a nemzetközi ügynökségek által engedélyezett oltóanyagot szabadna használni. 

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Elengedhetetlen, hogy a kormány önreflexiót gyakoroljon, és vállalja a politikai felelősséget. Az egészségügyi miniszter leváltása nem elég – fejtette ki véleményét Zuzana Čaputová államfő a Markíza Na telo című vasárnapi műsorában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment