Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Életre hívná a régi családi fotókat? A mesterséges intelligenciával ezt megteheti

VIDEÓ: Életre hívná a régi családi fotókat? A mesterséges intelligenciával ezt megteheti
Balázs Lilla
2021. 03. 01., h – 10:15

2021. március 1., hétfő – 17:15
régi fotók

Friss ikon
Off

Törzs

A szolgáltatással pillanatok alatt lehet a Harry Potter mozgó fotóihoz hasonló képeket alkotni. A Deep Nostalgia az izraeli D-ID-től licencelt technológia segítségével hívja életre a képeket, ami papíron elég jól hangzik, de meglehet, kicsit rémisztőnek is tűnik.

A Deep Nostalgiával a MyHeritage célja az, hogy lehetővé tegye az embereknek a rég halott rokonaik képeinek meganimálását. A cég alapítója, Gilad Japhet, úgy véli, hogyha mozgásban láthatjuk az őseink arcát, az szorosabbra fűzi a kapcsolatunkat a családunkkal. A cég is régi családi fotókkal népszerűsíti új szolgáltatását. Miután a Twitter felfedezte magának a szolgáltatást, azonnal életre keltette Nagy Sándor szobrát is.

Here’s Alexander the Great pic.twitter.com/djbnzszFM0— Flint Dibble 🍖🏺📖 (@FlintDibble) February 28, 2021

Hogy képeket animálhasson, nem kell mást tenni, mint ide kattintani, regisztrálni egy ingyenes felhasználót, és feltölteni egy portrét. A Deep Nostalgia digitálisan feljavítja a kép minőségét, majd a D-ID mesterséges intelligenciája kiválasztja rögzített arcmozgások közül azt, ami a legjobban illeszkedik a felöltött képhez. A cég állítása szerint a képeket nem osztja meg mással, és arra is ügyelnek, hogy arcfelismerőkkel se lehessen beazonosítani őket.

A cég korábban ugyanezzel a technológiával életre hívta Abraham Lincolnt is a születésnapja alkalmából. A cég szeretné elkerülni a deepfake videók megalkotását, amelyekkel könnyedén olyasmiket lehet emberek szájába adni, amit sosem mondtak. A TikTokon pontosan ilyenekkel borzolják a kedélyeket, Tom Cruis-zal a főszerepben.

Nehéz közömbösnek maradni a témával kapcsolatban, az eddigi vélemények alapján a Deep Nostalgia elég megosztóra sikerült. Ezt a MyHeritage is elismeri: sokaknak tetszenek az animált képek, de mások ijesztőnek találják.

A még ingyenes felhasználóval egy ideig el lehet szórakozni a Deep Nostalgiával.
 

(bl, telex)

Leírás

Forrás: YouTube / MyHeritage

Bevezető

Az online családfakutatással foglalkozó izraeli MyHeritage egészen hátborzongató szolgáltatással állt elő.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment