Search by category:
Egyéb kategória

Drágábban tankolhatunk

Drágábban tankolhatunk
Molnár Iván
2021. 03. 02., k – 17:04

2021. március 2., kedd – 19:44
benzin

Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovákia számára is mérvadó északi-tengeri Brent típusú kőolaj hordónkénti (159 liter) ára tavaly októberben még 37 dollár körül mozgott, év végére azonban már meghaladta az 50 dollárt, tegnap pedig már több mint 63 dollárt is adtak érte. A világpiaci árak növekedése a szlovákiai és magyarországi töltőállomásokon is érezteti a hatását. A benzin.sk szakportál elemzése szerint a 95-ös benzin literjét karácsony táján átlagosan még 1,20 euróért tankolhattuk a szlovákiai kutakon, míg a gázolaj literjéért 1,07 eurót kértek. Mára azonban a 95-ös literjét átlagosan már 1,33, a gázolajét pedig 1,17 euróért tankolhatjuk. Az elmúlt két hónapban tapasztalt drágulás miatt egy 60 literes üzemanyagtartály teletöltése a gázolajat tankolók számára nagyjából 6, a benzint tankolók számára pedig csaknem 8 euróval kerül többe.

A magyarországi töltőállomásokon mától változnak az árak. A holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 2 forinttal 429 forintra, a 95-ös benzin literenkénti átlagára pedig 6 forinttal 419 forintra emelkedik. A benzin literenkénti átlagára Magyarországon így január óta közel 50, a gázolajé pedig csaknem 40 forinttal emelkedett.

Bevezető
Pozsony |

A koronavírus-járvány újabb hulláma és az ezzel kapcsolatos utazási megszorítások ellenére a kőolaj világpiaci ára – kisebb-nagyobb kilengésekkel – tovább nő, amit az autósok is megéreznek.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment