Search by category:
Egyéb kategória

Ingázók: mégis minden marad a régiben!

Ingázók: mégis minden marad a régiben!
Demecs Péter
2021. 03. 02., k – 12:55

2021. március 2., kedd – 13:19
rendorseg

Friss ikon
Off

Törzs

Továbbra is érvényes tehát, hogy aki a szomszédos országba ingázik munka után, vagy a szomszédos országokból ingázik Szlovákiába, annak elég a határon felmutatni egy hét napnál nem öregebb negatív koronavírus-tesztet. Akik az Európai Unió más, Szlovákiával nem határos országaiba, vagy Liechtensteinbe, Svájcba, Izlandra, Norvégiába és Nagy-Britanniába jár munkába, azoknak hazatéréskor egy 48 óránál nem öregebb antigéntesztet, vagy 72 óránál nem öregebb PCR-tesztet kell felmutatniuk. 

A külföldi állampolgároknak Szlovákiában is elvégzik az antigéntesztet, ami főleg a magyar állampolgároknak lehet segítség, ott ugyanis fizetni kell az antigéntesztekért is. 

Bevezető
Pozsony |

Néhány perccel ezelőtt adott ki a kormányhivatal egy tájékoztatást, melyben cáfolta a kormány által a hét elején nyilvánosságra hozott határozatot, amelyben az állt, hogy már csak azokat az ingázókat engedik be az ország területére, akik fel tudnak mutatni egy 72 óránál nem öregebb koronavírus-tesztet. A kabinet aktuális tájékoztatása szerint viszont ezt a rendelkezést végül nem fogadták el, ezért az ingázókra vonatkozó szabályok mégsem változnak. 

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment