Search by category:
Egyéb kategória

Ján Volko: Nem vagyok esélyes

Ján Volko: Nem vagyok esélyes
Mészáros György
2021. 03. 02., k – 18:19

2021. március 3., szerda – 17:40
Ján Volko

Friss ikon
Off

Törzs

Az 1988-as (42) és az 1983-as (31) fedett pályás Eb-k után ez a legnépesebb magyar csapat, azon a két világeseményen azonban rendezők voltak a magyarok. Olyan fedett pályás Eb-n, ahol nem Budapest volt a rendező, a 2000-es, Gentben megrendezett versenyen volt a legnépesebb a csapat (21). Kiemelték: amíg a 2005 és 2013 közötti öt viadalon kivétel nélkül hét vagy öt főt tudott csak delegálni a magyar atlétika, addig a legutóbbi három Eb-n már rendre 12 vagy afölötti számú sportoló mérethette meg magát. A csapat legnagyobb hiányzója Márton Anita súlylökő lesz, aki gyermekáldás miatt nem lesz ott Lengyelországban. Kálmán Bálint sportszakmai igazgató elmondta, 4-5 döntős helyezésben reménykednek és egy-két éremben.

A szlovák küldöttség tagjai közül a legnagyobb figyelem Ján Volko sprinterre összpontosul, aki 60 méteren címvédőként indul.
„Az ambícióim olyanok, mint két évvel ezelőtt a glasgowi és a négy évvel ezelőtt belgrádi Európa-bajnokság előtt voltak, ahol váratlanul sikerült érmeket szereznem. Először az elődöntőkből kell továbbjutni, aztán meglátjuk. A címvédéssel nem foglalkozom, az már a múlt, a mostani egy teljesen más szituáció – utalt a koronavírus-járvány kapcsán kialakult bizonytalan helyzetre a 24 éves sprinter, aki a 10. a világranglistán. – Reálisan kell tekinteni a helyzetre, ez a 10. hely azt jelenti, hogy nem vagyok esélyes a döntőre. Elégedett leszek a finálé elérésével, a többi már csak bónusz” – tekintett előre Volko. ⋌(TASR, MTI)

Bevezető

A magyarok 20 fővel, a szlovákok pedig 7 atlétával utaznak a lengyelországi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra, amelyet március 4. és 7. között rendeznek nézők nélkül Torunban.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment