Search by category:
Egyéb kategória

Orvosok kellenek a dunaszerdahelyi oltóközpontba

Orvosok kellenek a dunaszerdahelyi oltóközpontba
Kiss Bartalos Éva
2021. 03. 02., k – 15:52

2021. március 2., kedd – 16:24
oltás

Friss ikon
Off

Törzs

A hétvégén Dunaszerdahelyen is tömeges oltást szervez a Nagyszombat megyei önkormányzat. Az 55 évnél fiatalabb oltásra jogosultak az egészségügyi minisztérium honlapján regisztrálhatnak a vakcinára. Szombaton reggel nyolctól délután hatig oltóközponttá válik a Vidékfejlesztési Szakközépiskola. Berényi József a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, hogy körülbelül 1 500 vakcina lesz elérhető az oltóközpontban.

„A minisztérium dönt arról, hogy mely társadalmi csoportok jelentkezhetnek az oltásra, ezt még a napokban aktualizálják. Nagyszombatban már a múlt héten is megszerveztük a tömeges oltást, és azt tapasztaltuk, hogy akkor alakultak ki sorok, amikor nem a regisztrált időpontban, hanem korábban érkeztek meg az emberek.

Ha valaki 10 órára kap időpontot, ne érkezzen 9-re, mivel mindenki a regisztrációban szereplő időpontban kapja meg a vakcinát” – hangsúlyozta Berényi József.

A dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola alkalmazottai segítik az oltást, viszont orvosokra is szükség van az oltóponton. A megye tisztiorvosa megszólította meg az ambuláns orvosokat, a járásból azonban egyelőre kevesen reagáltak a megkeresésre.

„Kérem az ambuláns orvosokat, hogy jelentkezzenek a vakcinálásra” – folytatta Berényi József

hozzátéve, hogy az orvosok megye tisztiorvosánál, vagy az önkormányzat bármelyik elérhetőségén jelezhetik, ha bekapcsolódnának a vakcinációba.

Nagyszombatban már kipróbálták, hogyan működik a tömeges oltópont, eddig azonban kevés vakcina érkezett, így a másik két városban Szakolcán és Dunaszerdahelyen csak most hétvégén indul el a megyei oltóprogram.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Orvosok jelentkezését várják a dunaszerdahelyi tömeges oltópontra, ahol a tervek szerint egy nap alatt ezerötszáz ember kaphatja meg a koronavírus elleni vakcinát.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment