Search by category:
Egyéb kategória

Sokan választották a hétvégi szűrővizsgálatot

Sokan választották a hétvégi szűrővizsgálatot
Száz Ildikó
2021. 03. 02., k – 09:57

2021. március 2., kedd – 10:30
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Az átfogó tesztelés hatodik fordulóján Léván jóval több lakos vett részt, mint ahányan előző héten döntöttek az antigén-tesztelés mellett. A tesztelésre érkező 5 309 lakosból 18 személynek lett pozitív eredménye, ami 0,34 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. A térségben általánosan is csökken a fertőzöttség, tizenhárom olyan községet tartanak számon, ahol egyetlen fertőzött lakos sincs. Az előző heti szűrővizsgálaton 2 900 lévai lakos vett részt, és 9-nek lett pozitív eredménye, ami 0,31 százalékos fertőzöttséget jelentett. A szűrővizsgálat első fordulójában 1,47, a másodikon 1,34 százalékos volt a pozitivitás mértéke a járási székhelyen. Érsekújvárban szombaton négy önkormányzat által megnyitott tesztelőpont működött az alapiskolákban, ahol összesen 3 015 személyt teszteltek le, ebből 14 lakosnak lett pozitív eredménye, ami 0,46 százalékos fertőzöttséget jelent. A tesztelés első fordulójában még 1,49 százalékos volt a fertőzöttségi arány Érsekújvárban, a rákövetkező héten már csak 0,84 százalékos, és a harmadik fordulóban 0,66.

Tardoskedd, Faluház

Az érsekújvári járásbeli Tardoskedden szombaton 1 237, vasárnap 1 156 lakos vett részt a tesztelésen és összesen 13 esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,54 százalékos fertőzöttségi arányt jelent, múlt héten 0,59 százalékos volt a fertőzöttség a térség egyik legnagyobb községében.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Léván és Érsekújvárban is öt állandó tesztelőpont működik, ezekből négy előzetes regisztrációhoz kötött, így lényegesen csökken a várakozási idő. Ennek ellenére sokan inkább a hétvégére hagyják a szűrővizsgálatot.

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment